Сum circumstanţele îi schimbă pe oameni

0
452

tata-si-fiica2O tânără vine la tatăl ei şi i se confesează:

– Tată, eu sunt obosită, am o viaţă grea, numai dificultăţi şi probleme, de parcă mereu înot împotriva curentului, nu mai am puteri. Ce să fac?

Tatăl, în loc să răspundă, a pus pe foc trei vase identice cu apă: în unul a pus un morcov, în altul un ou şi în al treilea vas câteva boabe de cafea.

După un timp, a scos din apă morcovul şi oul, apoi a turnat într-o ceaşcă cafeaua din al treilea vas.

– Ce s-a schimbat? a întrebat-o tatăl.

– Oul şi morcovul s-au fiert şi boabele de cafea s-au dizolvat în apă, a răspuns fata.

– Nu, fiica mea, e doar o privire sumară asupra lucrurilor. Uite, morcovul la început a avut o structură tare, după care a devenit moale şi flexibil. Oul fragil şi moale înăuntru a devenit tare. Pe exterior, ele nu s-au schimbat. Apa clocotită a schimbat doar structura lor. Aşa şi oamenii, cei puternici pot deveni slabi acolo unde cei fragili se întăresc şi devin mai puternici.

– Dar cafeaua? a întrebat fiica.

– Oh! E partea cea mai distractivă! Boabele de cafea sunt complet dizolvate în mediul ostil şi l-au schimbat. Au transformat apa în fierbere într-o băutură cu o aromă magnifică. Există oameni speciali care nu se schimbă în ciuda circumstanţelor, ei schimbă circumstanţele şi le transformă în ceva nou şi frumos din care extrag beneficiile şi cunoştinţele

Sursa: nuaisacrezi.ro

  [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here