De când n-aţi mai jucat un joc de societate?

0
393

downloadNu-i aşa că aţi abandonat acest tip de distracţie în favoarea jocurilor pe calculator, sau de ce nu pentru alte activităţi specifice timpului liber?

Jocurile de societate oferă o alternativă ieftină şi distractivă pentru a petrece o seară de vineri sau oricare altă seară în compania prietenilor. Strategia şi concentrarea la reuşită jocului va vor lua gândul de la preocupările zilnice, de la grijile cu care va măcinaţi şi va vor elibera de stresul acumulat pe perioada zilei. În acelaşi timp puteţi petrece timpul cu prietenii dvs pe care îi vedeţi din ce în ce mai rar.

Iată o listă de jocuri de societate şi câteva indicaţii despre fiecare

Table – unul dintre cele mai populare jocuri, practicat atât de femei, cât şi de bărbaţi, din păcate restricţionează accesul mai multor jucători, pentru că doar doi adversari pot împărţi „câmpul de lupta”. Cu toate astea, puteţi organiza un mic campionat, în funcţie de câte table aveţi disponibile şi cât de numeroşi sunteţi. (regulile jocului de table)

Remi – dacă la table, jocul e restricţionat la 2 jucători, remi e mai generos şi acceptă 4. Canastă sau pur şi simplu suită plus terţă, jocul e la fel de incitant pentru că e guvernat de noroc. (regulile jocului de remi)

Monopoly – poate dura la nesfârşit şi va dezvoltă abilităţile de negociator, cumpărător şi vânzător. Cel mult 8 jucători pot cumpără unităţi imobiliare şi apoi formă cartiere. Pot trece pe la închisoare sau pot plăti sume considerabile la bancă pentru diverse taxe. (regulile jocului Monopoly)

Scrabble – la fel ca şi la Remi, Scrabble-ul reduce accesul jucătorilor la 4. Cine iubeşte cuvintele se poate distra formând cuvinte cu literele de pe tăbliţa proprie şi cu cele deja existente pe tablă. (regulile jocului Scrabble)

UNO – joc de cărţi asemamanator cu Șeptica Americană, dar cu mai multe reguli ciudate şi cu mai multe cărţi. Pe principiul „Nu te supără frate” cărţile se schimbă între jucători, se „umflă” până la 16 cărţi şi se pot lua şi pedepse la sfârşitul jocului dacă nu spui UNO înaintea ultimei cărţi din mâna. (regulile jocului UNO – puţin mai jos)

Yahtzee – un joc de zaruri care se poate juca într-un număr nelimitat de oameni. Are că scop obţinerea anumitor combinaţii prin datul cu zaruri. Zaruruile se aruncă de câte 3 ori de câte un jucător şi din fiecare tură se alege un anumit zar care înfăţişează numărul de care avem nevoie pentru a obţine combinaţia pe care o dorim. Cine obţine cele mai multe puncte este câştigător.

Sursa: roportal.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here