„Lecție” deschisă despre iubire, cu Tudor Gheorghe

0
158

tudor-gheorghe1Tudor Gheorghe oferă iubitorilor de cultură şi frumos, în 7 mai, pe scena Sălii Palatului, din Bucureşti, cu un spectacol inedit intitulat: „Lecţia”.

În doar 100 de minute, publicul va fi trăi stări emoţionale deosebite şi diferite, de la meditaţie, la umor. Spectacolul acoperă texte excepţionale, bijuterii cunoscute sau ascunse în lada de zestre a culturii româneşti, de la Dosoftei la Nichita Stănescu, menite să aducă în centrul atenţie frumuseţea şi farmecul limbii române, ne promit organizatorii.

„Departe de a cădea în didacticism, spectacolul meu «Lecţia» are de la pledoaria pentru păstrarea curăţeniei limbii române, la redescoperirea primelor manifestări literare prezentate cu umor, unele sub formula «ştiaţi că?», de la candoarea exprimării poetice a iubirii, romantice sau erotice, până la cea mai frumoasă poezie de dragoste şi până la cum ne-am pierdut vocalele din cuvinte sau despre ce n-ar trebui să uităm: să iubim. Iată câteva din temele pe care le vom dezbate în spectacolul Lecţia.”, spune maestrul Tudor Gheorghe .

„Dacă nu-ţi păstrezi frumuseţea limbii tale, nu poţi să vorbeşti de dragoste” este premisa de la care Tudor Gheorghe a pornit atunci când a creat acest spectacol.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here