03 Aprilie – Ziua Jandarmeriei Române

0
109

JandarmeriaAzi, 3 Aprilie 2014, Jandarmeria Română sărbătoreşte 164 de ani de când a fost semnat actul de înfiinţare al instituţiei de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, document care prevedea faptul că Jandarmeria este o putere înfiinţată pentru a priveghea siguranţa publică, ţinerea bunei rânduieli şi aducerea la împlinire a legilor, executarea zilnică a unui serviciu ordinar, pe baza regulamentelor sale şi a unui serviciu extraordinar la solicitarea autorităţilor.

Miercuri, 2 Aprilie 2014, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, a avut loc adunarea festivă a cadrelor unităţii, în cadrul căreia a fost prezentat mesajul de felicitare primit din partea inspectorului general al Jandarmeriei Române. Cu această ocazie, opt cadre militare au fost recompensate de conducerea MAI şi IGJR pentru modul de îndeplinire a misiunilor şi atribuţiilor de serviciu.

După oficierea unei slujbe religioase de către preotul militar şi felicitarea cadrelor, activitatea s-a finalizat cu intonarea Imnului Naţional al României.

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, la nivelul inspectoratului s-au desfăşurat o serie de activităţi specifice. În săptămâna precedentă, cu sprijinul Direcţiei pentru Sport a judeţului Suceava, s-a desfăşurat competiţia sportivă Cupa Jandarmeriei, activitate în cadrul căreia jandarmii din cadrul subunităţilor inspectoratului au participat la concursuri de atletism, tenis de masă, şah, tir şi minifotbal.

Duminică, 6 Aprilie 2014, începând cu ora 13:00, pe platoul centrului comercial Iulius Mall Suceava, detaşamentul de intervenţie al inspectoratului va prezenta exerciţii de intervenţie profesională, un moment de dresaj cu câinii de serviciu, precum şi tehnica şi armamentul din dotarea structurilor de intervenţie din cadrul Jandarmeriei Române.

Joi, 10 Aprilie 2014, având în vedere şi programul Şcoala Altfel, la sediul inspectoratului, se va organiza Ziua Porţilor Deschise, inspectoratul urmând să primească vizita copiilor de la mai multe instituţii de învăţământ.

 Sursa: orasulsuceava.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here