10.000 de oameni l-au aplaudat pe Carreras la Romexpo

0
74

Un public entuziast l-a ovaţionat duminică seară pe Jose Carreras la gala de Crăciun, de la Romexpo, pe care celebrul tenor spaniol a susţinut-o alături de Orchestra Naţională Radio şi Corul Academic Radio.

CarrerasPregătite la cel mai înalt nivel artistic pentru eveniment, cele două formaţii Radio România au acompaniat cu maximă dăruire evoluţia tenorului Jose Carreras şi a sopranei Natalia Ushakova, invitată a serii, întregul concert derulându-se sub bagheta dirijorului David Gimenez,  nepotul celebrului tenor.

Deosebit de apreciate de public au fost tradiţionalele cântece de Crăciun – „White Christmas”, „Adeste Fideles”, “Have Yourself a Merry Little Christmas”, „Ave Maria” etc. – interpretate în engleză, spaniolă, germană, franceză, dar şi în… română! Spectatorii au răspuns cu bucuriei iniţiativei deosebite a sopranei Natalia Ushakova e a cânta o strofă din „Stille Nacht” („Silent Night”) chiar în limba română.

O serie de bisuri au ridicat în picioare publicul român, de la „I’ll be home for Christmas”, „Non ti scordar di me”, „O mio babbino caro”, şi, desigur, binecunoscuta partitură „Brindisi“ din „La Traviata“, care încheie festiv numeroase gale internaţionale. Extrem de apreciat şi aplaudat a fost şi potpourri-ul (colajul muzical) de colinde celebre, ca „Jingle Bells” sau „We Wish You a Merry Christmas”, interpretat de Orchestra Naţională Radio şi de Corul Academic Radio, cel de-al doilea pregătit de Dan Mihai Goia, intens aplaudat la finalul evenimentului.

Marele artist catalan Jose Carreras – a cărui carieră înseamnă peste 40 de ani de activitate şi 60 de roluri – se află la cea de-a doua colaborare fructuoasă cu Orchestra Naţională Radio, alături de care a mai cântat la Bucureşti, în urmă cu doi ani.

 

Sursa: Adevarul

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here