10 iulie Sfinții 45 de Mucenici cei din Nicopolea Armeniei

0
150

45-mucenici-nicopolea-2Patruzeci și cinci de creștini din cetatea Nicopolei au suferit mucenicia sub împăratul Licinius, în anul 319.

Constructori de poduri

Ne mândrim cu marile noastre poduri. Ele sunt într-adevăr vrednice de a fi văzute. Podul George Washington dintre New York și New Jersey, Podul Golden Gate din California și multe altele sunt minuni ale ingineriei, atât ca frumusețe, cât și ca utilitate.

Dar construirea de poduri nu este numai datoria inginerilor și a constructorilor. Este datoria tuturor. Așa cum Iisus a construit un pod ca să vină la noi, vrea ca și noi să fim constructori de poduri. Mare parte din fericirea, armonia și succesul nostru depinde de cât de bine construim „poduri” omenești.

Cum construim poduri? Ca „ingineri de oameni”, le construim cu puternicele cabluri ale bunătății și bunăvoinței. Le construim cu solide grinzi ale dragostei și iertării.

Construim podul nostru către Dumnezeu cu pocăință și iertare. A-ți mărturisi păcatele nu înseamnă că-I spui lui Dumnezeu ceva ce El nu știe deja. Dar până ce le mărturisim ele sunt un zid între noi și Dumnezeu. De îndată ce le mărturisim, ele se fac pod.

Condacul Sfinților 45 de Mucenici

Pentru Hristos multe munci ați luat, Mucenicilor, toată mulțimea dumnezeilor o ați surpat și toată înșelăciunea păgânătății o ați stricat cu puterea lui Hristos, iară pe noi toți ne-ați învățat a striga de față: Aliluia.

Vitamine duhovnicești pentru iertarea sufletului – Zi de zi cu Hristos de-a lungul anului bisericesc, în românește de Florin Codreanu

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here