16 noiembrie – Ziua Internaţională a Toleranţei

0
843

16 noiembrie - Ziua Internaţională a ToleranţeiÎncepând cu 1995, la iniţiativa UNESCO, 16 noiembrie a fost proclamata Ziua Internaţională a Toleranţei. Axată pe acţiuni educative, ce-i vizează atât pe copii cât şi pe adulţi, această zi are menirea de a reaminti omenirii ca intoleranţa este generatoare de violenţă şi totodată îndeamnă comunităţile să trăiască în pace şi respect.

La 16 noiembrie fiecare individ ar trebui să reflecteze la propriul său comportament. Cu totii trebuie sa ne revizuim relaţiile pe care le dezvoltam cu cei de lângă noi. Dacă este conştient de valoarea diversităţii; dacă îi respectă pe ceilalţi, în pofida diferenţelor care îi pot separa; dacă face efortul de a acccepta ca alţii încearcă să-i submineze certitudinille, prejudecăţile, atunci când descoperă diferenţe, explica Le Mag Dromadaire.

În aceeaşi măsură, este foarte important să rămâi atent la modul în care sunt aplicate drepturile omului, acolo unde trăim fiecare dintre noi şi mai ales articolele 18 şi 19 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, care stipulează: “orice om are dreptul la libertatea de gândire, conştiinţa şi religie” şi “orice individ are dreptul la libertatea opiniilor şi exprimării”.

În fine, în această zi ni se oferă o nouă perspectivă. E bine să transmitem în jurul nostru numai mesaje pozitive. Sa transmitem bogăţia diversităţii şi a dorinţei de convieţui în pace. A fi tolerant presupune a te pune în postura celui de lângă tine, pentru a-l înţelege mai bine.

Sursa: ziare.com

Jurnal Spiritual 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here