Cum să te energizezi toamna. Scapă de depresie şi meteosensibilitate

0
332

sensibilitatea toamneiToamna înseamnă recolte bogate, must, frunze superbe în parc, dar şi depresie, frig şi ploaie şi păr electrizat. Ca să nu te dărmâne sfârşitul verii şi venirea frigului, ai nevoie de o cură de energie. Află cum să te energizezi toamna.

Mănâncă fructe şi legume de sezon ca să te umpli de energie

Fructele şi legumele de toamnă sunt pline de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Nu rata dovleacul, care este delicios în orice, de la supe, tocăniţe, la plăcinte şi brioşe.

În plus, nimic nu se compară cu o seară de toamnă, când plouă afară şi e frig, dar în casă miroase a dovleac copt şi scorţişoară.

Cum să nu te energizeze aroma incredibilă a dovleacului, perele zemoase sau gutuile gata de compot din geam?

Fă mişcare şi profită de soarele călduţ până vine frigul

Depresia se alungă cel mai bine cu puţină mişcare în aer curat. Dacă plimbarea include un parc cu frunze de toate culorile şi o căldură potrivită, diferită de arşiţa verii, nu ai cum să nu îţi încarci bateriile.

Dacă vremea se strică, încă mai poţi ieşi la plimbare în ploaie cu persoana iubită şi te poţi bucura de lumină seara.

În plus, aerul curat te va ajuta să dormi mai bine şi să fii mai odihnită, ceea ce înseamnă că vei începe o nouă zi cu mai multă energie.

Redu conţinutul de cofeină consumat, pentru mai multă energie toamna

Oamenii de ştiinţă au descoperit că mai multe doze mici de cofeină consumate pe parcursul unei zile fac o treabă mult mai bună decât o cană uriaşă de cafea băută toată odată.

Dozele mici şi regulate de cofeină, din ceai, ciocolată sau bomboane cu cofeină sunt indicate dacă vrei să menţii un nivel de energie decent pe parcursul întregii zile.

O singură doză de cafea tare consumată deodată îţi dă palpitaţii şi ai impresia că eşti plin de energie, dar, de fapt, atunci când efectul se termină, te moleşeşti mult mai tare.

Ascultă muzică relaxantă pentru mai multă energie

Dacă sarcinile de peste zi de la birou te obosesc şi stresul te acaparează, copleşindu-te cu insomnii, nervozitate şi dereglări hormonale, cel mai bun remediu este să asculţi puţină muzică clasică.

Oamenii de ştiinţă spun că cea mai potrivită muzică pentru stresul de toamnă, depresia întoarcerii din concediu şi şefii enervanţi este Mozart sau Bach.

Te vei umple de energie, iar armonia mai multor instrumente la un loc îţi relaxează celulele nervoase.

Dacă nu îţi place deloc muzica clasică, poţi încerca să asculţi ceva liniştitor, muzică ambientală sau sunete din natură.

Sursa:  Unica.ro

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here