23 aprilie – Ziua Limbii Engleze

Limba Engleză și studiul ei

0
545

Limba Engleză și studiul ei

Limba Engleză -Pe lângă semnificația religioasă pe care a căpătat-o (pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe), data de 23 aprilie marchează ziua limbii engleze în cadrul Națiunilor Unite.

lbÎn anul 2010, Departamentul de Informare Publică a lansat o inițiativă care avea să stabilească o dată, o valoare simbolică sau istorică. Pentru celebrarea fiecăreia dintre cele șase limbi oficiale ale organizației.

Multilingvismul

Potrivit http://www.agerpres.ro, scopul zilelor lingvistice ale ONU este de a sărbători multilingvismul și diversitatea culturală. Precum și promovarea utilizării egală a tuturor celor șase limbi oficiale în întreaga organizație.

Prin intermediul celebrării limbilor ONU (arabă, chineză, engleză, franceză, rusă și spaniolă) se urmărește îmbunătățirea gradului de informare. Și conștientizare în ceea ce privește respectul pentru istoria, cultura și realizările  comunităților membre ONU.

Limbile de lucru ale Secretariatului Națiunilor Unite

Engleza, împreună cu franceza, reprezintă una dintre cele două limbi de lucru ale Secretariatului Națiunilor Unite. Pentru că este atât de larg vorbită, limba engleză este adesea menționată ca un “world language”. Sau “lingua franca” a epocii moderne, se arată pe site-ul www.un.org/en.

Diversitate și creativitate

Acestea sunt cuvintele care descriu modalitatea în care fiecare limbă oficială este sărbătorită de către Națiunile Unite. Se vor folosi materiale unice de informare și evenimente culturale tradiționale pentru fiecare limbă. Exprimate prin muzică, artă, poezie, teatru, film proiecții și produse culinare.

Mai mult, ziua limbii engleze aduce și un omagiu scriitorului William Shakespeare

Poet, dramaturg și actor, adesea numit poetul național al Angliei. Și considerat cel mai mare scriitor al literaturii de limbă engleză din toate timpurile.

Shakespeare ocupă o poziție unică în literatura universală. Poetul englez Ben Jonson a spus despre Shakespeare că acesta “nu aparține unei epoci, ci este în toate timpurile”, ne informează www.britannica.com.

Piesele de teatru ale lui Shakespeare sunt preferate de public

Importanța dramaturgului Shakespeare este accentuată și faptul că piesele sale de teatru, traduse în aproape toate limbile vorbite, se află printre preferințele publicului.

De asemenea, piesele sale de teatru sunt studiate, jucate și interpretate în diverse contexte culturale și politice în întreaga lume.

Potrivit http://www.agerpres.ro, activitatea sa de dramaturg s-a desfășurat de-a lungul a 22 de ani, totalizând 37 de piese, 154 de sonete. Două poeme narative și multe poezii. Se crede că cea mai mare parte a operei sale a scris-o între 1585 și 1613, deși nu există date exacte privind cronologia pieselor de teatru.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here