250 de kilometri în deșert pentru copiii bolnavi de inimă. Paul Dicu aleargă pentru a patra oară

0
100

6391720-9641138Pentru a patra oară la rând şi pentru a treia oară împreună cu Inima Copiilor, Paul Dicu participa la una dintre cele mai grele – şi spectaculoase – curse de anduranţă din lume: 250 de kilometri în 6 zile, prin Sahara.

Faimosul Marathon des Sables are loc anul acesta între 6 şi 12 aprilie, în deşertul marocan.

Între competiţiile de ultramaraton (deloc puţine în lume), Marathon des Sables şi-a câştigat renumele pentru condiţiile drastice impuse participanţilor: pe toată durata concursului, alergătorii poartă în spate rucsacul cu tot ce le este necear – kitul de supravieţuire, hainele şi mâncarea pentru toată săptămâna – cam 11 kilograme. Organizatorii oferă doar apă, adăpost în corturi berbere (sacul de dormit şi salteaua izopren sunt duse de concurent, totuşi) şi, la nevoie, asistenţă medicală.

Distanţă totală a cursei variază de la an la an (programul şi traseul fiecărei etape sunt secrete până în dimineaţă respectivă!), dar în total este vorba despre aproximativ 250 de kilometri, împărţiţi în 6 etape cu lungimi de la 15 la 40 de kilometri. Iar cea mai lungă etapă are chiar peste 80!

Ce caută Paul în Sahara din nou? Răspunsul e simplu: deşertul e iubirea şi nebunia lui şi, în cuvintele lui: “trebuie că Inima Copiilor să continue să bată, mai tare, mai desluşit, mai cu folos pentru din ce în ce mai mulţi copii care au nevoie de ajutor!”

Că de 3 ani încoace, Paul Dicu aleargă pentru a ajută Asociaţia Inima Copiilor să strângă bani pentru copiii bolnavi de inima.

“Lucrurile pe care, împreună cu partenerii şi prietenii noştri, le-am făcut la Spitalul de Copii Marie Curie din Bucureşti nu sunt deloc puţine, şi suntem mândri şi recunoscători tuturor celor care ne-au ajutat să dăm o şansă în plus copiilor născuţi cu malformaţii cardiace, şi nu numai lor.

Dar e nevoie de noi în continuare: vrem să organizăm misiuni medicale mai dese, vrem să putem trimite mai mulţi medici şi asistente la specializare, vrem că la Marie Curie să nu lipsească nimic (materiale, instrumentar, medicamente) din ce e nevoie pentru micii pacienţi.” (Alexandru Popa, Preşedintele Asociaţiei)

Acesta este rostul acestei noi aventuri a lui Paul în Sahara: că, prin glasul lui, oamenii din jurul nostru să mai audă o dată despre copiii bolnavi de inima şi despre cum le putem oferi împreună o şansă să crească mari şi sănătoşi.

Sursa: doctorulzilei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here