26 ianuarie 2015: “pe lângă Terra va trece un asteroid ce poate fi văzut cu binoclul”

0
223

Pasionații de astronomie vor putea avea un motiv de bucurie, fiindcă pe data de 26 ianuarie un corp ceresc se va afla foarte aproape de planeta noastră.  Acesta poate fi vizualizat cu ajutorul unor telescoape de mici dimensiuni sau cu binocluri puternice.

TerraPotrivit http://www.nbcnews.com, “un asteroid cu un diametru de aproximativ 500 de metri, cunoscut sub denumirea 2004 BL86, va trece, pe 26 ianuarie, la o distanţă de 1,2 milioane de kilometri de Terra, de aproximativ trei ori mai mare decât distanţa dintre Pământ şi Lună”.

Cercetătorii de la Jet Propulsion Laboratory (JPL), un centru de cercetări ştiinţifice administrat de NASA au sesizat că trecerea asteroidului pe lângă Terra nu prezintă niciun risc de coliziune în viitorul apropiat.

“S-ar putea să îmi iau binoclul meu preferat şi să îl privesc şi eu”, a spus Donald Yeomans, care se va pensiona în curând din funcţia de manager al Programului de monitorizare a corpurilor cereşti care trec aproape de Terra (Near Object Program Office) din cadrul JPL.

“Asteroidul a fost descoperit în urmă cu 11 ani, însă abia în această lună traiectoria sa îl va aduce la cea mai mică distanţă de Terra. O altă apropiere similară a acestui asteroid va avea loc abia peste 200 de ani”, a precizat Donald Yeomans, se arată pe http://www.mediafax.ro.

Traiectoria asteroidului 2004 BL86 din ianuarie 2015 va reprezenta cea mai apropiată trecere a oricărui corp ceresc cunoscut, de dimensiuni similare, pe lângă Terra, până la apropierea de planeta noastră, în anul 2027, a asteroidului 1999 AN10, afirmă NASA. Un asteroid denumit 2014 RC, dar de dimensiuni mult mai mici, a trecut la o distanţă mai mică pe lângă Terra, în septembrie 2014.

Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here