Trofeul “Artistul anului” la Premiile Muzicale Radio România, cucerit de Trupa 3 Sud Est. Lista câștigătorilor

0
97
3 Sud EstTrupa 3 Sud Est a primit trofeul “Artistul anului 2014” la cea de-a XIII-a ediţie a Premiilor Muzicale Radio România. Gala de premiere a avut loc duminică seară, la Sala Radio din Bucureşti.

Astfel, 15 trofee din sticlă încrustată cu argint, realizate de artistul plastic Ion Tămâian şi personalizate cu numele câştigătorilor, au răsplătit performanţele înregistrate în anul 2014 de artişti din toate generaţiile.

Trofeul “Artistul anului 2014” a revenit trupei 3SE (3 Sud Est).

Premiul a fost înmânat de către Ovidiu Miculescu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR).

Trupa 3 Sud Est a primit şi premiul la categoria “cel mai bun cântec pop”, pentru melodia “Emoţii”.

“Cântecul anului 2014” a fost desemnat “Pe aripi de vânt”, interpretat de Delia şi Kaira.

Pe de altă parte, trupa Maxim a primit premiul pentru “cel mai bun debut” al anului 2014.

Trupa Direcţia 5 a primit premiul pentru “cel mai bun album”, pentru discul “Rock’ n roll baby”.

“Cel mai bun cântec pop-dance” a fost desemnat “Mamma mia”, interpretat de Elena Gheorghe şi Glance, în timp ce premiul pentru “cel mai bun cântec pop-rock” a fost primit de melodia “De la capăt”, a trupei Voltaj. Formaţia Voltaj a primit şi trofeul pentru “cel mai bun artist pop-rock”.

Pe de altă parte, What’s Up a primit premiul pentru “cel mai bun mesaj”, pentru melodia “Taxi”.

“Cel mai bun compozitor” a fost desemnat Adrian Sînă, în timp ce Delia a primit premiul pentru “cea mai bună interpretă”, iar Cristi Enache a câştigat trofeul pentru “cel mai bun interpret”.

Premiul pentru “cel mai bun duet” a fost câştigat de melodia “Noapte caldă”, interpretată de Bere Gratis şi Sore.

Totodată, cântăreţul Mircea Vintilă a primit premiul la categoria “omul cu chitara”.

Premiul special pentru întreaga carieră a fost acordat compozitorului Horia Moculescu.

Câştigătorii ediţiei din acest an a Premiilor Muzicale Radio România au fost desemnaţi prin consultarea clasamentelor difuzărilor la toate posturile regionale ale Societăţii Române de Radiodifuziune, la Radio România Actualităţi şi la Radio România Internaţional. Anunţul a fost făcut la comunicarea publică a nominalizărilor de către Gabriela Scraba, realizatoare a galei şi cea care a înfiinţat în urmă cu 15 ani Premiile Muzicale Radio România.

Premiile au fost înmânate de vedete din lumea muzicală pop-rock şi de personalităţi culturale – compozitorul Viorel Gavrilă, vicepreşedintele Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România; dirijorul Mădălin Voicu, pianistul şi compozitorul George Natsis; artiştii Marcel Pavel, Mihai Pocorschi şi Cristian Faur; de Dan Popi, managerul Cat Music; de realizatorii de radio Bogdan Pavlică şi Gabriel Marica.

Gala a fost prezentată de cântăreaţa Alexandra Ungureanu. Ea a fost amfitrioană şi la ediţia de anul trecut a Premiilor Muzicale Radio România. Alături de aceasta s-a aflat Eugen Rusu, gazda matinalului de la Radio România Actualităţi.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here