Televizorul viitorului ar putea fi în formă de sferă

0
131
tv  la 360 de gradeTelevizorul viitorului ar putea să nu mai fie un ecran plat dreptunghiular, ci o sferă, după modelul unui prototip expus la salonul de produse electronice International CES din Las Vegas, organizat la începutul lunii ianuarie.

Conceput special pentru a viziona videoclipuri la 360 de grade, noul dispozitiv reprezintă fructul unui colaborări dintre companiile franceze Ateme şi Kolor, specializate în programe informatice video şi asamblarea de imagini, compania britanică Pufferfish Displays, care produce module de proiecţii sferice, şi grupul tehnologic finlandez Finwe, informează Mediafax, citând AFP.

Oamenii pot deja să vizioneze clipuri la 360 de grade pe un televizor clasic sau pe o tabletă… Insă forma sferică a noului dispozitiv adaugă o nouă dimensiune. Aceasta “poate să îmbogăţească experienţa unui concert sau a unui eveniment sportiv”, a declarat Mike Antonovich. Mike Antonovich este directorul pentru continentul african al companiei Ateme.

Cu 360 de grade “Poţi să priveşti din unghiuri diferite.”

Dacă urmăreşti un concert, poţi să vrei să te afli în public… Apoi să îţi schimbi locul, pentru a fi în mijlocul grupului”, a explicat el.

“Sfera adaugă astfel un element interactiv”, a spus Geoff Kell de la Pufferfish Displays. El  considera că noua invenţie “va avea de asemenea o mare valoare ca instrument de vizualizare a datelor, putând fi utilizată în cercetare”.

Imagistica la 360 de grade este utilizată de câţiva ani deja de servicii precum Google Maps. Compania Ateme spune, insa, că această tehnologie este mult mai dificil de utilizat pentru televiziunea în direct.

Cu toate acestea, firma franceză şi partenerii ei au produs recent primele programe televizate în direct la 360 de grade. Toate acestea sub brandul LiveSphere.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here