Fosilele celui mai mare animal care a trăit vreodată pe Terra, găsite în Argentina

0
89

titanosaur1-afpFosilele unei noi specii de titanosaur,  care cântărea 100 de tone, despre care oamenii de ştiinţă afirmă că a fost probabil cel mai mare care a trăit vreodată pe Terra, au fost descoperite în Argentina, Daily Mail.

Mult mai mare decât T-rex sau decât Argentinozaurul, despre care se credea că era cel mai greu şi cel mai lung animal, noua specie de titanozaur a avut circa 40 de metri lungime şi 20 de metri lăţime.

“Ţinând cont de dimensiunea oaselor, care depăşesc descoperirile anterioare, putem spune că noile fosile sunt ale celui mai mare animal care a existat vreodată pe Terra”, au declarat paleontologii.

Rămăşiţele animalului au fost descoperite de către un agricultor din La Flecha, din regiunea Patagonia. Ulterior, fosilele au fost excavate de către o echipă de paleontologi.

 Titanozaurul era un erbivor imens care a trăit în timpul Cretacicului târziu, în pădurile din Patagonia în urmă cu 95-100 de milioane de ani.

Ana Grama

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here