“Reflecţii din deşert. Maxime şi cugetări”, la Festivalul Naţional al Cărţii Axis Libri

0
489

cugetariLansarea volumului de maxime şi cugetări creştine, “Reflecţii din deşert. Maxime şi cugetări”, de Daniela E.Bogdan, va avea loc, vineri, la Galaţi, în cadrul Festivalului Naţional al Cărţii Axis Libri, la standul editurii Eikon şi va aduce în discuţie „răul, ca entitate spirituală”.

“Tema acestei lansări este lupta cu răul, ca entitate spirituală, așa cum este tratat atât în scrierile Sfinților Părinți din Sinai și în “Cartea înțelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah”, din Vechiul Testament, precum și în operele psihiatrilor americani dr. M. Scott Peck și dr. Martha Stout.

În realitate, în zilele noastre, atunci când ne angajăm într-o relație de iubire duhovnicească, agape, cum ar fi cea de prietenie, intrăm fără să vrem într-o confruntare directă cu răul. Atunci când iubești un om, îi vrei binele “prin rugăciune și fapte concrete”, în mod dezinteresat, mergând până la sacrificiu și chiar dincolo de acesta; iar atunci când constatăm că cel pe care îi iubim, în Domnul, este o victimă (chiar fără să știe) a răului care provine de la un semen al său, nu putem decât să intrăm într-o confruntare cu  acest rău, pentru a-l salva și a-l proteja pe cel iubit.  Din păcate, nimeni nu poate trece peste voința liberă a omului și sunt cazuri în care nu îl mai putem ajuta pe cel pe care îl iubim decât prin răbdare și rugăciune”, a declarat Daniela E.Bogdan.

Iată câteva cugetări din “Reflecţii din deşert. Maxime şi cugetări”:

“Omul rău. Ești incurabil: nu te poate îmblânzi nici măcar moartea.”

“Plecați de lângă oamenii care nu își cer niciodată iertare! Ca să nu vă distrugă.”

“Nimic din această lume nu ne poate justifica răutatea. Nici măcar suferința.”

“Cei mai mulți dintre noi ne distrugem singuri, cu ajutorul greșelilor și al patimilor noastre. Pe ceilalți îi distrug apropiații.”

“Nu este nicio rușine să fii bolnav, sărac, urât sau să ai neputințe. Dar să fii rău – este.”

Ediţia a VI-a a Festivalul Naţional al Cărţii ”Axis Libri” a debutat în 20 mai  şi se termină sâmbătă, 24 mai. Evenimentul aduce la Galaţi reprezentanţi a peste 220 de edituri româneşti şi străine, precum şi numeroase personalităţi culturale.

Ana Grama

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here