România, în finala unui Grand Slam, dupa o pauză de 36 de ani!

0
98

halepSimona Halep s-a calificat în premieră, în finala unui turneu de Mare Şlem. Românca a învins-o în două seturi, scor 6-2, 7-6, pe Andrea Petkovici (Germania, locul 27 WTA) și și-a asigurat un cec de 825.000 de euro și 1.200 puncte.

Halep o va întâlni sâmbătă în finală pe Maria Şarapova, cea care a învins-o în urmă cu mai puţin de o lună în finala de la Madrid. Indiferent de rezultat, Simona Halep va fi de luni noul număr 3 mondial.

Simona Halep este prima sportivă din România care ajunge în ultimul act al acestei competiţii după 36 de ani.

În finală, Halep o va întâlni pe Şarapova, care are un avantaj de 3-0 la meciurile directe. Ultima dată cele două jucătoare s-au înfruntat pe 11 mai, în finala turneului Masters de la Madrid, câştigată de rusoaică.

Halep s-a impus atunci în primul set, cu 6-1, apoi Şarapova le-a tranşat pe următoarele două 6-2, 6-3. Primele două dispute au avut loc în 2012, la Indian Wells şi Beijing, fiind tranşate în două seturi de Şarapova, 6-3,6-4 respectiv 7-5, 7-5.

Precedenta semifinală de Mare Șlem jucată de un român a fost în 1997, când Irina Spîrlea era învinsă de Venus Williams la US Open cu 7-6, 4-6, 7-6.

În 1978, Virginia Ruzici, actualul manager al Simonei Halep, câştiga în premieră titlul la Roland Garros, iar doi ani mai târziu pierdea o finală pe zgura pariziană. De atunci, nicio altă jucătoare din România n-a triumfat la Roland Garros.

Referință: Agerpres

 Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here