472 ani de când s-a stins din viață Nicolaus Copernic

0
208

Știați că astăzi, 24 mai 2015 se împlinesc un număr de 472 ani de la moartea lui Nicolaus Copernic, omul care ne-a învăţat că Pământul se învârte în jurul Soarelui?

nicolas1Conform http://www.descopera.ro, polonezul Nicolaus Copernic, care a trăit între 1473 şi 1543, a fost astronom, matematician și economist, iar cea mai importantă realizare a sa este dezvoltarea teoriei heliocentriste privind sistemul solar.

Considerat unul dintre întemeietorii astronomiei moderne şi iniţiatorul unei revoluţii ştiinţifice, el este cel care a deschis calea pentru alţi reformatori ai ştiinţei.

Sursele oficiale ne mai informează că naționaltatea sa este reclamată și de germani, dar majoritatea istoricilor îl consideră polonez.

nicolas2Teoria sa heliocentrică, conform căreia Pământului se învârte în jurul Soarelui, și nu invers, aşa cum se credea anterior a început să fie recunoscută începând cu secolul al XVII-lea.

Rezultatul unei strădanii de aproximativ 40 de ani, ideea sa dovedește inconsistenţa teoriei geocentriste a lui Ptolemeu şi demonstrează că Pământul este o planetă ca şi celelalte, ceea ce a exercitat un impact foarte puternic asupra mentalităţii Evului Mediu.

nicolas3Statuia lui Nicolaus Copernic în faţa Universităţii din Cracovia

Potrivit informațiilor oferite de Wikipedia, între anii 1543 și 1600 s-au remarcat câțiva adepți ai sistemului copernician, cei mai renumiți fiind Galileo Galilei și Johannes Kepler. În 1588, astronomul danez Tycho Brahe a emis o teorie de compromis, după care pământul rămâne nemișcat în timp ce planetele se mișcă în jurul soarelui, care, la rândul lui, înconjoară pământul.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi:

Geniul Leonardo da Vinci: lucruri inedite pe care nu le stiaţi despre marele maestru italian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here