Fenomene incredibile pe care ştiinţa nu le poate explica

0
141

Fenomene incredibile pe care ştiinţa nu le poate explica.

Misterele și fenomenele bizare de pe planeta noastră sunt atât de dese încât uneori avem impresia că nu cunoaștem cu adevărat nimic despre lumea în care trăim. Atunci când vine vorba despre act tip de fenomene, oamenii de știință ridică neputincioși din umeri, ca şi când și-ar recunoaște fără nicio problemă limitele.

În acest fel, putem spune că revenim cu picioarele pe pământ și ne recunoaștem încă o dată condiția de ființe limitate și nu putem decât să ne gândim că aceste fenomene au o explicație dincolo de gândirea noastră, cel puțin pentru moment.

Fenomene incredibile pe care ştiinţa nu le poate explica.

pata albaEfectul Placebo

Foarte multe persoane au auzit măcar o singură dată în viață despre acest efect. Unii dintre ei chiar s-au confruntat cu el, fie că și-au dat seama sau nu. Fenomenul se petrece atunci când pacienții sunt tratați, de exemplu, cu o pastilă de zahăr, dar doctorii le spun că se vor vindeca de maladia de care suferă.

Ciudat sau nu, pacienții chiar se vindecă și nimeni nu înţelege, de ce? Probabil că puterea gândului este mult mai puternică decât orice pastilă sau știință de pe această planetă.

Misterioasele pietre care se mișcă singure

Există numeroase locuri în lume în care pietrele se mișcă singure ca și cum trebuie să ajungă la o anumită destinație. Interesant este că fiecare piatră lasă o dâră în urma sa ca și cum cineva ar fi mișcat-o cu putere.

Cercetătorii susțin că vântul le împinge cu putere, dar oare vântul este capabil să exercite o asemenea forță încât acele pietre când se mișcă să lase urme adânci în pământ? Cu siguranță că nu, și atunci și acest fenomen devine imposibil de explicat.

Țevile Baigong

În nordul Tibetului există un munte în care sunt încastrate numeroase țevi. Acestea par să fi fost de scurgere, ca și cum în interiorul muntelui ar fi existat un întreg oraș sau chiar o bază militară.

Pentru că nu există o explicație clară, ele au fost atribuite unei civilizații avansate din punct de vedere tehnologic sau chiar se crede că este opera extratereștrilor. Cine ar fi putut să introducă acele țevi până în inima muntelui?

Sferele Klerksdorp

Sferele Klerksdorp au fost descoperite într-o mină din Africa de Sud. Ele par să aibă o vechime impresionantă și astfel s-a născut întrebarea: cine le-a fabricat? Mai mult de atât, cercetătorii au descoperit că ele au echilibru perfect, care s-ar putea realiza numai atunci când gravitația este echivalentă cu zero.

De aici putem să tragem concluzia că aceste sfere nu au fost realizate pe Terra, ci aduse dintr-un loc fără gravitație.

Pata albă din Univers

O nouă descoperire dă bătăi mari de cap astronomilor, pentru că există un loc în Univers în care nu există nici planete, nici stele, nici nimic și mai presus de toate este și de culoare albă. Se presupune că acest fenomen poate fi contrariul unei găuri negre, pentru că mărimea sa este estimată la 1 miliard de ani lumină. Oare ce poate să se întâmple acolo?

Sursa: efemeride.ro

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here