5 modalități de a depăşi depresia în mod natural

0
134

5 modalități de a depăşi depresia în mod natural

Când avem de a face cu depresia  şi nu numai, primul lucru care trebuie înţeles este că trebuie să ne adresăm rădăcinii problemei. Dacă omitem să facem asta, ne vom afla în situaţia de a ne învârti constant în acelaşi lanţ de toxine şi de obiceiuri care ne răpesc din vitalitate şi ne îmbolnăvesc.

depresia

1. Faceţi exerciţii fizice – Dacă te afli într-o depresie, sau dacă pur şi simplu treci printr-o perioadă mai grea, exerciţiile fizice cu siguranţă te vor ajuta. Există atâtea studii şi atâta cercetare făcută în acest domeniu, care confirmă faptul că exerciţiile fizice sunt cel puţin la fel de bune precum antidepresivele. Iar unul dintre lucrurile pe care le fac exerciţiile fizice, este eliberarea de endorfine (hormonii care ne fac să ne simţim bine). De asemenea ne ajută să ne normalizăm nivelele de insulină şi de leptină. Caută o activitate fizică care să îţi facă plăcere. Nu trebuie neapărat să mergi “la sală”.

2. Mâncaţi alimente sănătoase – Un factor care nu poate fi trecut cu vederea este dieta. Alimentele au un impact imens asupra stării de spirit şi a capacităţii noastre de a fi fericiţi.  Alimentele întregi, neprocesate sunt o sursă foarte bună pentru susţinerea sănătăţii mentale.  Evitaţi pe cât posibil alimentele procesate îndeosebi cele care conţin zahăr rafinat precum şi cele stimulante precum cafeaua, alcoolul sau ţigările.

3. Optimizaţi-vă sănătatea intestinală – Alimentele fermentate sunt foarte importante pentru optimizarea sănătăţii mentale. Deasemenea probioticele au un rol extrem de important în repopularea intestinelor cu bacterii bune. Mulţi oameni nu ştiu că intestinele reprezintă de fapt al doilea creier şi pot influenţa mintea în mod semnificativ, determinând de multe ori şi starea de spirit în care ne aflăm. De fapt intestinele produc mai multă serotonină decât o face creierul.

4. Încărcaţi-vă cu soare – Asiguraţi-vă că aveţi parte de destulă expunere la soare . Vitamina D este un factor crucial în tratarea depresiei precum şi în prevenirea acesteia. Un studiu a arătat că oamenii cu cele mai scăzute nivele de vitamina D sunt de 11 ori mai predispuşi către depresie decât cei care aveau nivele normale de vitamina D.

5. Ţineţi stresul sub control – Depresia este o stare foarte serioasă, cu toate astea nu este o boală. Mai degrabă este un semn că viaţa voastră şi corpul vostru sunt  într-un dezechilibru. Acest lucru este foarte important de reţinut, pentru că din momentul în care începeţi să priviţi depresia ca pe o boală, o să vă gândiţi că trebuie să luaţi nişte pastile pentru a vă vindeca. De fapt aveţi nevoie să găsiţi o cale pentru a reveni în echilibru. Iar una din aceste căi este să vă ţineţi stresul sub control. Meditaţia, rugăciunea, pot ajuta. Dacă vremea este frumoasă, mergeţi pur şi simplu la o plimbare. Petreceţi puţin timp singuri. Când a fost ultima dată când te-ai plimbat singur/a prin parc, doar tu şi gândurile tale? Identifică punctele care creează dezechilibru în viaţa ta şi găseşte o rezolvare.

Sursa: viataverdeviu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here