5 uleiuri cu efect antibiotic

0
357

5 uleiuri cu efect antibiotic

Este la îndemâna simțului comun că atunci când ne confruntăm cu o afecțiune, primul lucru care ne vine în minte este „fuga” la antibiotice.

Dar, câți dintre noi s-au documentat oare asupra efectelor adverse ale acestora? Câte persoane au cunoștințe a ceea ce înseamnă virușii cauzatori de boli, precum și a modalităților de combatere a acestora?

O cercetare prealabilă ne poate îndruma însă și către alte portițe de salvare.

Iată că, în jurul nostru suntem înconjurați de plante ce conțin diverse proprietăți curative.

De pildă, în cele ce urmează vă vom prezenta 5 uleiuri esențiale cu efect de antibiotic, ce acționează atât antibacterian, cât și antiviral și antifungic, se arată pe http://www.psychologies.ro.
Uleiul de busuioc

Are efect de antibiotic; el distruge bacteriile și virusurile. Specialiștii spun că este un foarte bun diuretic, dezinfectant și antioxidant; are  efect antispasmatic, fiind recomandat în caz de vărsături.

Din cele mai vechi timpuri, se știe că busuiocul poate vindeca bronșitele, combate viermii intestinali și are efect anti-infecțios.

5 uleiuri cu efect antibioticUleiul de oregano

Un alt antibiotic natural foarte puternic este uleiul de oregano, ce a fost utilizat în vremurile de demult pentru proprietățile sale antivenin sau pentru tratarea tusei.

Dacă purcedem la o cercetare temeinică aflăm că scorțișoara se folosea în Evul Mediu pentru ”întărirea” inimii, pentru combaterea gripei, pentru tratarea durerilor abdominale.ulei de oregano

Uleiul de scorțișoară

Cred ca v-ați dat lesne seama că vom vorbi acum despre uleiul de scorțișoară, care are efect antibacterian și antiviral, fiind un puternic antibiotic natural, și acționează rapid împotriva ciupercilor și paraziților.ulei de scorțișoara

Uleiul de eucalipt

Pe listă se mai adaugă uleiul de eucalipt, care are efect analgezic, el fiind cel ce distruge virusurile, bacteriile; este de asemenea un bun dezinfectant și insecticid, folosit cu succes în tratarea afecțiunilor căilor respiratorii, având și efect expectorant și anti-inflamator.ulei de eucalipt

Uleiul de lămâie verde (lime)

Cel de-al cincilea este uleiul de lămâie verde (lime), care este un un antibiotic natural foarte puternic – cu efect antibacterian, antiseptic și antiviral.

Specialiștii în medicină alternativă îl recomandă ca antidepresiv și pentru curățarea rănilor emoționale.ulei de lime

Prin toate accepțiunile prezentate mai sus, am încercat să scoatem în relief faptul că natura are foarte multe taine, iar uneori „salvarea” e mult mai aproape de noi.

Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here