6 alimente care îți vor “sabota” capacitatea de a fi productiv

0
142

alimenteDacă te aşteaptă o săptămână infernală de muncă, evita următoarele alimente, pentru a fi mai eficient.

“Suntem ceea ce mâncăm!” într-adevăr. Componentele din sângele nostru ne afectează creierul în mod direct. Productivitatea are de suferit şi riscăm să nu ducem lucrurile la bun sfârşit, dacă mâncăm alimente nesănătoase.

Alimente prăjite
Puiul prăjit este delicios, dar ştim cu toţii că ne “îndestulează” cu grăsimi. Corpul nostru se va simţi obosit, extenuat, îşi va dori “să se întindă”, după consumul cărnii de pui.

Alimente procesate
Consumul alimentelor procesate pare o idee bună, la prima vedere. Din nefericire, corpul tău va încercă să dilueze sarea din aceste produse alimentare. Astfel, te vei simţi balonat, obosit şi total ineficient.

Gogoşile
Gogoşile sunt bune, dar îi vor transmite corpului nostru că “suntem obosiţi”. Iniţial, zahărul din gogoşi ne va da energie. Pe parcurs, ne va pricopsi cu o stare de somnolenţă. Din cauza consumului de gogoşi, o să îţi pierzi concentrarea şi vei munci mai greu. Un studiu UCLA arată că dieta zaharată contribuie la “frânarea” activităţii creierului.

Grăsimile saturate (carnea roşie, untul…)
Potrivit analiştilor de la Harvard, cei care mănâncă unt, carne, în general grăsimi săturate, se concentrează mai greu. “Acumularea de colesterol în vasele de sânge ale creierului determina blocaje “discrete”; mai rău, consumul excesiv de asemenea alimente poate determina un infarct. Oricum am privi lucrurile, celulele creierului sunt private de oxigenul de care au nevoie pentru a funcţiona; acest lucru îţi compromite capacitatea de gândire şi memoria”.

Carnea de curcan
Consumul de carne de curcan contribuie, din păcate, la lipsa concentrării. Acest aliment conţine un aminoacid esenţial, triptofan, care induce starea de somnolenţă.

Alimentele picante
O bucată de carne este întotdeauna mai bună, dacă îi adauci condimente. Totuşi, studiile arată că o să îţi doreşti să dormi după o masă copioasă şi picantă. Tinerii care consumă alimente picante înainte de a merge la culcare nu pot adormi şi, ca urmare, aţipesc mai puţin decât restul oamenilor. Rezultatul? Vor fi mai puţin eficienţi a doua zi.

Sursa: americanexpress.com

 Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here