6 alimente pentru sănătatea dinţilor de lapte

0
148

dinti de lapte

6 alimente pentru sănătatea dinţilor de lapte.

Mulţi părinţi, în mod greşit, nu acordă o importanţă prea mare dinţilor de lapte. Cum îşi motivează aceştia dezinteresul?

“Lasă, că oricum se schimbă”, uitând că sănătatea dinţilor permanenţi depinde şi de cea a primilor dinţişori, cei de lapte.

Din fericire, există câteva alimente care, datorită conţinutului de minerale şi vitamine, pot păstra sănătatea dinţilor de lapte până vine vremea schimbării.

Laptele şi iaurtul.

Sunt cea mai importantă sursa de calciu din alimentaţia unui copil mic, iar despre acest mineral se ştie că este extrem de important pentru oase şi dentiţie.

Condiţia de bază: să fie oferite celui mic neîndulcite, pentru a evita apariţia cariilor.

Fructele.

Vitamina C aflată în compoziţia lor este indispensabilă sănătăţii întregului organism şi în mod particular sănătăţii gingiilor. Iar când muşti dintr-un măr ajuţi dinţii să se cureţe de tot felul de bacterii şi resturi de mâncare.

Brânză.

Fie că este vorba de brânzica de vacă făcută în casă, telemea nesărată de vacă sau capra, toate sunt o sursă excelentă de calciu. Ajută la menţinerea pH-ului normal din cavitatea bucală, ajuta producţia de salivă (atât de necesară pentru sănătatea gurii), contribuie la refacerea smaltului dinţişorilor şi contribuie la distrugerea bacteriilor dăunătoare.

Legumele.

Morcovii, caisele, broccoli, spanacul sau dovleacul sunt foarte bogate în vitamina A, care ajută la producţia de smalţ. Smalţul, la rândul lui, este important să fie păstrat intact pentru că oferă protecţie împotriva cariilor.

Seminţele de susan.

Cum nu pot fi consumate ca atare, sunt de preferat în pâine, alături de alte seminţe. Seminţele de susan au un conţinut ridicat de calciu, ajuta la refacerea stratului de smalţ şi previn depunerile de tartru.

Se introduc în meniu doar după ce copilul împlineşte 4 ani.

deoarece mai devreme de această vârstă riscul sufocării cu ele este mult prea mare!

Cu o periuţă adaptată vârstei şi a unei paste speciale pentru copii, cel mic va fi spălat pe dinţişori de două ori pe zi, mai ales seara, înainte de culcare.

Sursa: mami.ro

V-ar putea interesa și următoarele articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here