6 greșeli care distrug o căsnicie

0
386

căsnicieGreșeli care distrug o căsnicie.

Merită să cunoști aceste greșeli fundamentale care distrug o căsnicie. Iată aceste greșeli, descrise de cineva care a trecut prin divorț.

1. Ignori problemele de cuplu

Acesta este probabil cel mai grav lucru pe care îl poți face într-o căsnicie. Să îţi bagi capul în nisip şi să te faci că nu vezi ce se întâmplă sau că nu îţi pasă de problemele care apar în cadrul relației de cuplu.

Atunci când sunt probleme, tăcerea sau evitarea de a discuta acele probleme vor ava un efect distrugător, de rugină. Mici certuri, mici iritări sau mici neplăceri – ne-discutate împreună – vor creşte în sufletului celor doi protagoniști ai căsniciei. Şi vei ajunge într-o bună zi la momentul în care vei realiza că nu mai poți suporta atâtea ne-înțelegeri. Evită deci stare de ignorare a ne-înțelegerilor pentru că acesta tensiune va crește şi va deveni tot mai mare până la momentul în care ele vor distruge relația.

2. Nu dai apă relației

Știu că sună poetic însă relația de cuplu este ca o plantă care crește …şi are nevoie de îngrijire şi apă. Foarte des, cuplurile care ajung la divorț uită că relația are nevoie de tandrețe şi de efort pentru a se menține sănătoasă şi verde.

Relațiile perfecte – care nu ajung la divorț – sunt acelea în care dragostea şi înțelegerea vin din interiorul sufletului. Nu cauta să îți schimbi soțul după cum îți place șie ci mai degrabă realizează că tu trebuie să te schimbi. Concentrează-te asupra sufletului tău mai întâi. Încearcă să înțelegi cum funcționează acest joc în doi şi dacă vei găsi timp să te gândești la asta, multe lucruri se vor schimba în bine în cadrul căsniciei tale.

Citiți și Buna-cuviință și armonia căsniciei.

3. Nu știi cum să comunici eficient în căsnicie

O bună comunicare este una dintre bazele unei căsnicii sănătoase. Şi totuși, există şi cazuri în care poți distruge o căsnicie cu genul de comunicare de piață – e vina ta. Ajungând la acel – e vina ta – nu faci decât să distrugi orice punte de comunicare din cadrul cuplului.

Sfatul este să înveți să asculți până la capăt orice discuție în contradictoriu şi să nu aplici acel mecanism ieftin de apărare – tu ești de vină.  Dacă nu faci asta, divorțul va fi iminent. Caută argumente solide înainte de a riposta şi propune întotdeauna modalități de rezolvare.

4. Nu petreceți suficient timp împreună

Una din pietrele de temelie ale unei relații de cuplu este abilitatea (dar şi dorința)  de a petrece cât mai mult timp cu celălalt. Dacă nu ești capabilă să oferi timp de calitate soțului tău, nu vei capabilă că aveți o conexiune profundă a sufletelor. A nu petrece suficient timp împreună înseamnă de fapt că aveți vieți paralele…şi asta nu duce decât la divorț.

Mergeți împreună la plimbare în parc, râdeți, bârfiți împreună şi mai presus de orice, fă orice pentru a crea niște amintiri speciale care vor rămâne mereu în sufletul tău şi al lui ….

5. Nu discutați limpede și deschis despre organizarea gospodăriei

Viața în cuplu este mai mult decât dragoste  – este şi despre organizare, făcut mâncare, curățenie, călcat rufe, copii. Orice femeie știe asta dar nu toate înțeleg cât de important este să organizezi aceste lucruri împreună cu soțul. Certuri care se nasc de la: – cine dă cu aspiratorul, cine face cumpărături, cine spală vasele … pot dinamita o relație şi frusta ambii parteneri. Așadar, discuta cu soțul – ce face el şi cu ce poate ajuta în gospodărie.

Nu mai trăim în Evul Mediu – când bărbații nu făceau nimic pentru că nevestele erau considerate niște sclave. O soție frustrată de prea multe treburi casnice poate fi o bombă care ticăie pentru căsnicie. Iar frustrarea de la treburile casnice – nu duce la seri liniștite şi la momente memorabile ci se adună la muntele de nemulțumiri…

Citiți și Numai cine iubește e viu…

6. Posesivitatea, un dușman al fericirii în cuplu

Ești posesivă? Posesivitatea este, la prima vedere, o noțiune destul de abstractă pe care nu foarte multe persoane se simt în stare să şi-o asume deschis. Cu toate acestea, câţi dintre noi nu au fost măcar o dată subjugați de posesivitate? Vă sună cunoscut replici precum…

_” O iau razna când partenerul meu se uită după altă femeie. Am încredere totală în el şi totuși nu înțeleg de ce simt furia asta._ ” sau “_ Soțul meu petrece prea mult timp cu prietenii ei şi cu familia lui. Ce înseamnă să fim un cuplu dacă el e mereu plecat?_ “

Cu mici variații, aceste replici fac parte din recuzita clasică a problemelor pe care le ridică posesivitatea în cuplu. Ce se ascunde însă în spatele acestui cuvânt sofisticat? Posesivitatea este o consecință directă a abandonului de sine, care conduce în primul rând la nesiguranță. O persoană devine posesivă atunci când simte nevoia că partenerul său să compenseze golul interior şi nesiguranța create de abandonul de sine.

Sursa: desprecopii.com

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here