6 motive pentru a consuma varză murată!

0
192
varza muratăVarza este o legumă cu foarte puţine calorii, ea având în jur de 25 de calorii la 100 de grame de produs; din cele mai vechi timpuri, ea a fost considerată o plantă cu calităţi terapeutice de necontestat…

Însă ştiţi care sunt beneficiile pe care le are varza murată? Deşi noi poate o consumăm doar la sarmale şi fripturi, bunicii noştri cunoşteau beneficiile nutriţionale şi medicale ale acesteia şi o mâncau cu poftă în orice ocazie.

Iată câteva motive pentru a consuma cât mai multă varza murată!

Este delicioasă – dacă este pusă după o reţetă bună, varza murată are un gust perfect şi poate fi mâncată alături de preparate din carne, de cartofi la cuptor sau orice alte bunătăţi.

Combate anemia! varza murată conţine: vitamine din complexul B, magneziu, acid folic, potasiu, fier şi iod.

Slăbeşte! Este unul dintre puţinele alimente ce are calorii “negative”: cu cât mănânci mai multă varză, cu atât slăbeşti mai mult. În plus, reglează digestia şi ajută la detoxifierea organismului.

Are efect pozitiv asupra tensiunii arteriale. Consumul constant de varză murată stabilizează şi tratează oscilaţiile de tensiune arterială.

Te menţine tânăr! Varza murată este singurul aliment care conţine vitamina B12 în stare pură, care protejează sistemul nervos şi te menţine tânăr şi în formă.

Întăreşte sistemul imunitar! Varza murată este mai bogată în vitamina C decât varza în stare proaspătă, oferă protecţie antioxidantă şi ajută la întărirea sistemului imunitar. Acum în această perioadă a gripei, este cu atât mai recomandat consumul de varză murată!

Sursa: culinar.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here