6 soluții naturale pentru a vopsi ouăle de Paști

0
245

ouaVopsirea ouălor de Paști este un adevărat ritual, care își are originea în cele mai îndepărtate timpuri. În mod tradițional, ouăle se vopsesc în roșu, această culoare, plină de semnificație, care reprezintă atât focul si puterea lui purificatoare, cât și sângele lui Iisus.

Potrivit The Huntsville Times, vopsirea ouălor în mod natural este o muncă laborioasă, dar frumoasă. Dacă există timp și răbdare, aceasta activitate poate fi o activitate amuzantă sși creativă în același timp.

Așadar, în detrimentul vopselelor chimice, pot fi utilizate câteva idei naturale, după cum urmează.

Cojile de ceapă galbenă fac minuni. Potrivit http://www.ele.ro, se pun la fiert un număr de șase cepe galbene cu patru căni de apă și se lasă pe foc aproximativ 30 de minute. Se pun apoi și ouăle fierte în oală și astfel se va obține o nuanță roșu-portocaliu.

Sucul de sfeclă roșie întregește lista metodelor naturale de a înroși ouăle de Paște. Pentru a obține o nuanță de roz spre roșu, ouăle se lasă o noapte întreagă în suc de sfleclă roșie. Trebuie să fim atenți la procesul de fierbere al acestora, fiindcă sucul de sfeclă roșie are efecte foarte puternice și poate pătrunde cu ușurință în coajă.

Boia de ardei iute – poate vi se va părea inedit, însă, este o metodă care dă roade. Trei linguri de boia de ardei împreună cu jumătate de litru de apă se pun la fiert într-un vas micuț, pentru aproximativ 30 de minute. Se scufundă apoi ouăle fierte, moment în care se va obține o culoare roșu-cărămiziu, de o culoare uniformă.

Dacă preparăm ceai negru sau cafea concentrată și lăsăm pur și simplu ouăle în cafea sau ceai peste noapte, vom obține ouă colorate maro-deschis.

Cu ajutorul a trei linguri de paprika sau mai mult, fierte timp de 30 de minute, se pot obține ouă de o culoare roșu cărămiziu.

O altă metodă care nu necesită implicarea vopselei chimice este sucul de grapefruit roșu. Se fierb ouăle în suc de grapefruit timp de 45 de minute și astfel se capătă o culoare tip lavandă-pastel. Pentru o vopsire mai accentuată, respectiv pentru păstrarea culorii se poate adăuga mai mult oțet.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here