77% din angajați: „Atmosfera de la birou afectează alimentația”

0
97

Alimentele sănătoase doar când suntem fericiți? Ce este „comfort eating”?

Fiecare dintre noi, atunci când ne căutăm un loc de muncă pentru prima dată, sau alegem un anumit job în detrimentul altuia ne gândim la avantajele și dezavantajele acestuia. Confortul, stabilitatea sau câștigul se află printre primele aribute după care ne ghidăm în obținerea unui loc de muncă.

alimenteleNu de puține ori, constatăm că la locul de muncă apare adesea sentimentele de inutilitate, neapreciere, plictiseală, stress, nefericire. Ei bine, cei mai mulți oameni care trăiesc asemenea experiențe se simt prinși într-o adevărată capcană. Mai rău este faptul că o asemenea capcană poate provoca afecțiuni psihice severe și un dezechilibru emoțional puternic, spun specialiștii. Capcana te poate ține zeci de ani prizonier.

Aproape jumătate din angajații din lume sunt nefericiți

Într-un  studiu efectuat la nivel mondial făcut de compania de ocupare profesională Kelly Services, nu mai putin de 48% din angajații din întreaga lume sunt nefericiți.

Potrivit http://www.dailymail.co.uk , un studiu realizat recent în Marea Britanie arată că angajații care îşi urăsc locurile de muncă prezintă un risc mai mare de îngrășare. Aceste persoane aleg alimente nesănătoase pentru mesele de prânz în zilele cu agende de lucru stresante. Aceasta comparativ cu ceilalți, angajații care adoptă o atitudine pozitivă față de locurile lor de muncă. Ei preferă alimente sănătoase pentru mesele de prânz.

Citiți și 8 superalimente cu efecte miraculoase asupra corpului uman.

Alimente sănătoase doar când suntem bine dispuși?

Peste trei sferturi (77%) dintre cei 2.000 de angajați britanici participanți la acest studiu au relatat că atmosfera de la locul de muncă influențează “în mod categoric” alimentele pe care le aleg pentru mesele de prânz. Jumătate dintre ei au spus că aleg întotdeauna alimente sănătoase în zilele în care se simt fericiți şi bine dispuși.

Pe de altă parte, atunci când au o zi mai puțin productivă la birou, mai mult de jumătate (54%) dintre respondenţi renunţă la alimentele sănătoase, precum sushi şi salate, în favoarea unor preparate precum burgeri şi pizza.

Comfort eating

Cea mai utilizată scuză în adoptarea unui comportament alimentar nesănătos, numit “comfort eating” (“mâncat de consolare”) este ‘am avut o zi proastă la muncă’. În acest sens, 72% dintre respondenți și-au recunoscut „vina”. Ei consumă alimente mai puțin sănătoase atunci când sunt prost dispuși.

Concluzionând, autorii studiului au spus că în genere, patru mese de prânz dintr-o săptămână de lucru obișnuită sunt alese în funcție de starea de spirit.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here