Vaticanul a prezentat primul CD înregistrat în Capela Sixtină. Banii obţinuţi din vânzare, destinaţi acţiunilor de binefacere

0
155

Vaticanul a prezentat primul CD înregistrat vreodată în Capela Sixtină, “Cantate Domino”, care cuprinde cântece liturgice interpretate de corul Cappella Musicale Pontificia “Sistina”. Banii obținuți din vânzarea acestui CD vor fi destinați unor acțiuni de binefacere, la cererea Papei Francisc, a informat Vaticanul.

Aceasta este a doua colaborare a Corului Capelei Sixtine cu producătorul Deutsche Grammophon, după ce, în 2014, a participat la realizarea CD-ului “Habemus Papam”, transmite Agerpres, citând ABC.

Acustica deosebită a Capelei Sixtine și interpretarea acestor cântece scrise cu secole în urmă creează o “atmosferă magică și unică”, a subliniat președintele Deutsche Grammophon, Mark Wilkinson.

“Papa Francisc a fost foarte bucuros și interesat când i-am înmânat primul exemplar. Dorește ca această muzică să aibă cea mai mare audiență posibilă”, a mai spus Mark Wilkinson.

CD-ul cuprinde compoziții de Palestrina, Gregorio Allegri, Orlando di Lasso, Tomás Luis de Victoria. Sunt interpretate, printre altele, “Miserere” de Gregorio Allegri și cântecul “Nunc Dimittis” atribuit lui Palestrina.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here