A fost descoperit cel mai mare tezaur monetar din argint de pe teritoriul României

0
98

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) anunţă descoperirea şi recuperarea unui tezaur monetar din argint alcătuit din aspri otomani emişi în prima jumătate a secolului al XV-lea, cel mai mare recuperat pe teritoriul ţării noastre.

tezaur de argintTezaurul a fost descoperit întâmplător în data de 1 septembrie în apropierea oraşului Râmnicu Vâlcea şi cântăreşte 54,7 kilograme, informează biroul de presă al MNIR.

Persoana care a făcut descoperirea a anunţat luni dimineaţă (2 septembrie) MNIR, care s-a sesizat şi a trimis o echipă de specialişti pentru a cerceta contextul descoperirii şi pentru a prelua tezaurul.

Acesta reprezintă cel mai mare tezaur monetar recuperat până acum pe teritoriul României şi ajuns într-o colecţie publică, aflându-se în custodia muzeului, care se ocupă de identificarea, analizarea pieselor numismatice, precum şi de inventarierea acestora.

Asprul este o monedă turcească din argint, care a circulat în Ţările Române începând cu secolul al XV-lea până la începutul secolului al XIX-lea.

Sursa: Agerpres

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here