A început a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Ariel InterFest

0
179

646x404Cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional Ariel InterFest, organizat de Teatrul Municipal Ariel din Râmnicu Vâlcea, a început duminică, pe parcursul a zece zile urmând să fie prezentate 30 de spectacole.

Spectacolele vor avea loc la Sala “Zăvoi” şi Sala “Geo Saizescu”, la cafeneaua “Taverna Sârbească” şi în aer liber, anunţă organizatorii.

“Un experiment care a pornit ca o provocare în urmă cu patru ani a ajuns azi, fără să fim acuzaţi de lipsă de modestie, să fie deja un eveniment cultural consacrat atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Acest lucru este dovedit de prezenţa la Râmnicu Vâlcea a unor nume care nu mai au nevoie de prezentare şi mă refer aici la Mălaimare, la Magda Catone, la Marcel Iureş, la George Mihăiţă, Valentin Tedosiu, Ada Milea. La trupele de teatru din Franţa şi Spania. Râmnicu Vâlcea va pulsa în aceste zile pe scenele din municipiu, va emana artă, atât pe scenă, cât şi în cafenelele unde vor juca numeroase trupe de teatru, se va asculta jazz, se va vorbi despre poezie şi vom sărbători în cele din urmă şi istoria, pentru că festivalul se va încheia odată cu Ziua Imnului Naţional, iar Râmnicu Vâlcea are un rol aparte în acele evenimente ale lui 1848”, a declarat, pentru Agerpres, directorul Teatrului Ariel din Râmnicu Vâlcea, Doina Miglczi.

Festivalul de Teatru s-a deschis duminică cu spectacolul Teatrului Masca, “Statui vivante”, în regia lui Mihai Mălaimare. Tot Teatrul Masca va prezenta duminică “Fior d’amor în Bucuresci”.

statuie_51703000

Timp de zece zile în cadrul acestui festival, iubitorii de teatru şi nu numai vor putea vedea o expoziţie de fotografie a lui Silviu Purcărete, precum şi spectacolele “Le Cercle et La Spirale”, regia Pascal Larue (Teatrul L’Enfumeraie, Franţa), “Statuile – Ultimele minute ale oraşului Pompei”, regia Mihai Mălaimare (Teatrul Masca, Bucureşti), “Ultima îmbucătură… din dragoste”, regia Hugo Wolff (Compania de Teatru-Dans Microbis, Sibiu), “Aghate & Olga”, regia Nigel Hollifdge (Compania Robin & Juteau), “Două liniuţe”, regia Lia Bugnar.

Ana Grama

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here