Seminar internațional, cu participarea a șase țări europene, pe tema absenteismului și abandonului școlar

0
91
Absenteismul și abandonul școlarAbsenteismul și abandonul școlar înregistrează un trend ascendent. Ele au devenit fenomene în ultimii ani. Numai în județul Suceava s-au inregistrat în anul școlar 2012 – 2013 peste două milioane de absențe, a declarat presei, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu.

Potrivit Agerpres,  Ionuț Epureanu a spus că, în cadrul campaniei ”Absenteismul și abandonul școlar — primii pași către delicvență” demarată de IPJ Suceava, la sediul instituției s-a organizat, vineri, un seminar internațional pe această temă. Au participat 60 de persoane din șase state europene: Spania, Turcia, Irlanda, Belgia, Polonia și Romania.

Epureanu a precizat că invitații sunt parteneri în cadrul proiectului european EUROFIT. Ei beneficiază de o finanțare Comenius, proiectul fiind accesat de Liceul cu program sportiv Suceava; IPJ Suceava este partener asociat al proiectului.

S-a asigurat participarea a 40 de tineri de liceu cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, dintre care 20 din cele cinci țări europene și 20 din Romania.

De asemenea, au participat și 20 de profesori din cele șase țări. Timp de două ore au fost prezentate activitățile desfășurate în țările partenere pentru prevenirea absenteismului școlar, iar polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au prezentat acțiunile desfășurate în cooperare cu reprezentanții mass-media în zona barurilor și cluburilor în vederea identificării elevilor care absentează de la cursuri. Elevii străini au participat și la activități interactive; au fost împreună cu specialiști criminaliști și polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase. Totodată, s-au pus bazele dezvoltării unor noi proiecte. Acestea au ca scop prevenirea absenteismului școlar, ce urmează a fi supuse finanțării în anul 2014.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here