Accelerator medical cu ioni grei pentru tratarea cancerului

0
118

downloadUn accelerator medical cu ioni grei care poate a fi utilizat în radioterapia împotriva cancerului a fost creat de oamenii de știință din China.

Un test recent cu privire la fasciculul acceleratorului a fost încununat de succes, marcând sfârșitul dependenței Chinei de echipamente importate, potrivit cercetătorilor de la Institutul de Fizică Modernă din cadrul Academiei Chineze de Științe, cu sediul în provincia Gansu, relatează agenția Xinhua.

Cercetătorii au declarat că aparatul medical nou dezvoltat este capabil să accelereze fascicolul de ioni de carbon până la 400 de electron-volți pentru fiecare nucleu și să furnizeze extracție non-lineară lentă și rezonantă.

Tratamentele moderne împotriva cancerului folosesc acceleratoare de ioni grei pentru a bombarda o țintă cu electroni de mare energie și a distruge astfel celulele canceroase.

Institutul din China a început să dezvoltare acest accelerator din luna mai a anului 2012, după șase decenii de cercetare. În prezent, un singur spital din China, aflat în Shanghai, dispune de un astfel de echipament pentru tratamentul cancerului, acesta fiind importat din străinatate.

De îndată ce acceleratorul creat de cercetătorii chinezi va trece de evaluarea și inspecția instituției China Food and Drug Administration vor putea începe testele clinice după care aparatul medical va fi pus complet în funcțiune pentru terapie.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here