Sărbătoare zilei – Acoperământul Maicii Domnului

0
156

Acoperământul Maicii DomnuluiAcoperământul Maicii Domnului este sărbătoarea rânduită de Biserică în amintirea arătării Maicii Domnului în biserica din Vlaherne.

Pe 1 octombrie 911, se făcea priveghere în această biserică, pentru salvarea cetăţii care era asediată. La ora patru dimineaţa, Maica Domnului s-a arătat înaintea poporului, stând în văzduh şi rugându-se cu lacrimi. Acoperământul Maicii Domnului era ţinut în mâini deasupra capetelor credincioşilor. În jurul ei se aflau apostolii, sfinţii şi mucenicii.
Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos a zis către ucenicul său iubit, Epifanie: “O vezi, frate, pe Împărăteasa şi Doamna tuturor cum se roagă pentru întreaga lume?” Iar Epifanie a zis: “O văd, Părinte, şi mă minunez!”.

Acesta este evenimentul pe care îl prazanuieste Biserica astăzi, spre a ne aminti că prin nevoinţă şi rugăciune, putem primi şi noi, în greutăţile vieţii noastre, neîncetatul ajutor al Maicii Domnului.

Amintim că 1 octombrie este şi Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Ea a fost stabilită în mod oficial în sesiunea ONU din decembrie 1991, la propunerea lui Arghir Anastasios, profesor la Universitatea din Atena.

Tot astăzi, facem pomenirea:

– Sfinţilor Iosif şi Chiriac de la Bisericani;
– Sfântului Apostol Anania;
– Sfinţilor Mucenici Mihail din Mănăstirea Zovei şi a 36 de monahi;
– Sfântului Cuvios Roman Melodul;
– Sfântului Mucenic Domnin;
– Sfântului Cuvios Ioan
– Sfântului Cuvios Grigorie Domesticul.

Mâine, facem pomenirea Sfântului Mucenic Ciprian.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here