Acţiuni de comunicare şi exerciţii fizice cu prilejul Zilei Mondiale a Osteoporozei

0
94

osteoporozaZiua Mondială a Osteoporozei va fi marcată în Bucureşti, în perioada 18-20 octombrie, printr-un program special de exerciţii fizice adaptat persoanelor cu osteoporoză, dar şi prin acţiuni de comunicare menite să crească nivelul de informare a profesioniştilor în sănătate, a pacienţilor şi a publicului larg cu privire la această afecţiune.

Potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES, evenimentul este structurat astfel: conferinţă pentru specialişti (18-19 octombrie), workshop pentru pacienţi (19 octombrie) şi “Mişcarea împotriva Osteoporozei” (20 octombrie).

La conferinţa de informare medicală vor fi dezbătute teme de interes pentru cei interesaţi de studiul, prevenţia, diagnosticul, tratamentul şi monitorizarea osteoporozei: medici (cu specialităţile: medicină de familie, reumatologie, endocrinologie, recuperare medicală, BFKT, geriatrie şi gerontologie, ortopedie, medicină internă), farmacişti, asistenţi medicali şi de farmacie, medici rezidenţi şi studenţi. Printre temele care vor fi abordate în cadrul manifestării se numără: Abordarea pacientului cu osteoporoză în cabinetul MF, evaluarea pacientului cu risc de osteoporoză – testul 1 minut sau noile terapii şi tratamente în osteoporoză.

Pe 19 octombrie, persoanele diagnosticate cu osteoporoză sunt aşteptate la un workshop, în cadrul căruia vor primi informaţii practice pentru a face faţă cu succes provocărilor cotidiene ale bolii, iar pe 20 octombrie, toţi bucureştenii sunt invitaţi la “Mişcarea împotriva osteoporozei”- program special de exerciţii fizice adaptat persoanelor cu osteoporoză şi celor cu risc crescut de osteoporoză, desfăşurat într-un parc central din Capitală.

Taxele de participare variază între 50 şi 100 de lei pentru membrii ASPOR şi între 80 şi 130 de lei pentru ceilalţi participanţi. Taxele sunt reduse până pe 15 octombrie şi acoperă: accesul la lucrări, kitul de eveniment, diploma EMC/EFC, mesele (cină vineri, prânz sâmbătă), pauzele de cafea.

În 2012, Ziua Mondială a Osteoporozei a fost marcată în premieră în Bucureşti prin acţiuni ample, menite să atragă atenţia asupra mijloacelor de prevenţie şi a modalităţilor de tratament ale osteoporozei.

Evenimentul este organizat de compania de comunicare medicală Houston NPA, în parteneriat cu ASPOR (Asociaţia pentru Prevenirea Osteoporozei din România) şi SROBMS (Societatea Română de Osteoporoză şi Boli Musculoscheletice). Coordonatorul ştiinţific al conferinţei de informare medicală va fi conf. Dr. Daniel Grigorie, preşedintele SROBMS.

Ziua Mondială a Osteoporozei este marcată anual pe 20 octombrie.

Sursa Agerpres

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here