Cum ar putea influența activitatea solară speranța de viață a oamenilor

0
93

activitatea SoareluiPersoanele născute într-o perioadă de calm, cand activitatea Soarelui este mai scazuta, ar putea trăi mai mult decât cele care au venit pe lume într-un interval de mai mare activitate a astrului zilei, susține un studiu elaborat de cercetători norvegieni publicat de revista “Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences”.

Acesta este primul studiu care scoate în evidență importanța radiației ultraviolete (UV). Conform lor, organismul uman ar suferi in urma lor, cel mai mult, în primele sale zile de existență. Activitatea Soarelui constituie un factor de stres. Acesta poate afecta supraviețuirea și fertilitatea. Probabil, acestea se afla printre daunele produse celulelor și ADN-ului, au afirmat autorii cercetării științifice.
Colectivul de specialiști de la Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie a ajuns la această concluzie după ce a coroborat date demografice referitoare la 8.600 de persoane născute între 1676 și 1878 cu informații legate de activitatea Soarelui din respectivul interval de timp, transmite Europapress, citată de Agerpres.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here