Actorul Vladimir Jurăscu, premiat de UNITER pentru întreaga carieră

0
95

jurascu-1-600x501Actorul Teatrului Național Timișoara (TNTm), Vladimir Jurăscu, a primit Premiul UNITER pentru întreaga activitate, după ce senatul UNITER a recunoscut importanța pentru teatrul românesc a uneia dintre cele mai longevive și de succes cariere artistice din țară.

Vladimir Jurăscu este, prin rolurile sale, un nume indisolubil legat de istoria Teatrului Național Timișoara, un reper în viața culturală a orașului și nu numai, instituție căreia i-a slujit cu tot sufletul timp de cinci decenii, lăsându-și amprenta prin rolurile sale și pe alte importante scene naționale ale României, scrie Agerpres

Dintre cele peste 350 de roluri interpretate de Vladimir Jurăscu în longeviva sa carieră amintim doar câteva: Regele Lear, Sile în ‘Mobilă și durere’ de Teodor Mazilu, Despot în ‘Despot Vodă’ după Vasile Alecsandri, Hallmar în ‘Rața sălbatică’ de Ibsen, celebrul Bască din ‘Studiu osteologic…’ de D.R. Popescu, Marchizul în ‘Velasquez’ de A.B. Vallejo, Verșinin, dar și, mulți ani mai târziu, Ferapont în ‘Trei surori’ de Cehov, Shylock în ‘Neguțătorul din Veneția’, Agamiță Dandanache în ‘O scrisoare pierdută’ de I.L. Caragiale sau Robert din ‘O viață în teatru’, spectacol creat, de altfel, în onoarea sa.
Premiile pentru întreaga activitate și premiile de excelență acordate de senatul UNITER le vor fi înmânate artiștilor pe data de 25 mai, în cadrul celei de-a XXIII-a ediții a Galei Premiilor UNITER.
Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here