Actrița Luminița Gheorghiu, nominalizată la premiile Academiei de Film Europene

0
82

Actrița Luminiţa Gheorghiu
Photo: Kay Nietfeld/dpa +++(c) dpa – Bildfunk+++ (Newscom TagID: dpaphotos846733.jpg) [Photo via Newscom]
Actrița Luminiţa Gheorghiu a fost nominalizată, la premiile Academiei de Film Europene; la categoria “Cea mai bună actriță” pentru rolul din lungmetrajul “Poziția copilului”, regizat de Călin Peter Netzer.

Luminiţa Gheorghiu a impresionat publicul şi criticii de specialitate cu rolul din filmul “Poziţia copilului”. Este un lungmetraj care a fost recompensat la începutul acestui an cu marele trofeu. A castigat Ursul de Aur – la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

“Nominalizarea mă bucură foarte tare, dar este o nominalizare şi mai există un pas foarte important. Nu m-am gândit niciodată că dacă fac un rol o să iau sau nu un premiu”, a declarat actrița, potrivit Agerpres.

Totodată, Luminiţa Gheorghiu, interpreta rolului principal în “Poziţia copilului”. Ea a primit premiul Bayard d’Or pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Namur.

Lungmetrajul “Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, a fost desemnat să reprezinte România la premiile Oscar de anul viitor, la categoria “cel mai bun film străin”.

Poziţia copilului“, cu Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia şi Nataşa Raab, este cel de-al treilea film al lui Călin Peter Netzer după multipremiatele “Maria” (2003) şi “Medalia de onoare” (2010).

Ana Grama

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here