Acul de siguranță. Știați că…

0
269

ace-de-siguranta-1…Acul de siguranță își are originile în Antichitate?

…Un obiect asemănător – fibula (din lat. fibula) – era folosit de greci și de romani în scop ornamental dar și funcțional? Fibula era utilizată pentru a prinde togile pe umeri și era confecționată din metal comun (fier, bronz) sau prețios (argint, aur).

…Inventatorul american Walter Hunt, de meserie mecanic, a patentat invenția acului de siguranță pe 10 aprilie 1849? Pentru a plăti o datorie de 15 dolari, avută la un prieten, Hunt a decis să inventeze ceva util, din care să scoată bani. Într-o zi, în timp ce modela o sârmă lungă de 20  cm, a inventat primul ac de siguranţă din istorie. Hunt și-a vândut brevetul companiei W.R.Grace pentru 400 de dolari, și-a plătit datoria și restul banilor, 365 de dolari, i-a păstrat, relatează agerpres.ro

…În anii 1970, moda punk a adus utilizarea acelor de siguranță de către tinerii nonconformiști fie ca accesoriu, fie ca piercing.

…Deși acul de siguranță a rămas la forma inițială, tehnologia de fabricare a avansat foarte mult? În prezent fabricile automatizate pot produce în jur de trei milioane de ace de siguranță pe zi. Se fac ace de siguranță de diferite mărimi și din diferite materiale, precum fier, inox, argint sau chiar aur.

Paula D.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here