“Adrian Ghenie – Darwin’s Room”, la Bienala de la Veneţia

0
300

255763_216913781674225_8159061_n_17581100Proiectul “Adrian Ghenie – Darwin’s Room”, realizat de artistul român Adrian Ghenie, va reprezenta România la cea de-a 56-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Artă – La Biennale di Venezia. Evenimentul va avea loc între 9 mai şi 22 noiembrie.

Pentru spaţiul expoziţional din Pavilionul României din Giardini di Castello a fost desemnat câştigător, cu un punctaj de 89,6, proiectul “Adrian Ghenie – Darwin’s Room”, realizat de Adrian Ghenie, se arată într-un comunicat de presă.

Comisia care a evaluat cele 29 de proiecte înscrise a fost formată din Saverio Simi de Burgis, de la Accademia di Belle Arti din Veneţia,Alexandru Damian, de la Institutul Român pentru Cultură şi Cercetare Umanistică din Veneţia, vicecomisar, Ruxandra Demetrescu, de la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Monica Morariu, din partea Ministerului Culturii, Cristian Nae, de la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iaşi, Raluca Velisar, de la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, şi Igor Efrem Zanti, din partea Institutului European de Design din Veneţia.

 Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here