Afacere de familie: Plantația de zmeură, ce produce 50 de kg la două zile

0
1300

5906097676_fe7e9fae92_zO familie din județul Prahova cultivă zmeură, deținând o plantație de 4.000 de metri pătrați, în localitatea prahoveană Lipănești. 

Plantația a fost înființată în urmă cu trei ani, iar acum, o dată la două zile, timp de peste două luni pe ani, rodește câte 50 de kilograme, după cum a spus Vasile Petrescu, proprietarul culturii.  Asta face ca toată luna iulie, familia Petrescu să adune fructe, pe care le pune în lădițe și le trimite celor care le-au comandat, în special de pe Internet.

Considerată una dintre cele mai profitabile culturi, Vasile Petrescu a spus însă că în cazul său este “mai mult un hobby, și mai puțin o afacere”, potrivit ziare.com.

În restul anului, când nu se ocupă de zmeură, Vasile Petrescu este administrator al unei firme care se ocupă cu amenajări interioare și exterioare.

În ceea ce privește investiția inițială, acesta a spus că banii au fost necesari doar pentru butași, în rest fiind vorba doar de muncă fizică.  Ulterior, plantația a fost dotată cu un sistem de irigare.

Asta face ca în prezent, costurile plantației să includă și factura la apă sau cumpărarea lădițelor și a caserolelor.

Atunci când nu reușesc să vândă întreaga cantitate de zmeură de la un cules la altul, familiea Petrescu o transformă în dulceață și sirop sau o congelează.

“Profitul nu este mare, însă mulțumirea da. Faptul că avem zmeură naturală, fără substanțe chimice adăugate, și că sunt oameni care cumpără, este mulțumirea cea mai mare. Plantatia este mai mult un hobby, și mai puțin o afacere”, după cum a adăugat proprietarul plantației, pentru ziare.com.

Sursa: ro.stiri.yahoo.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here