Aforismele lirice semnate de Valeriu Butulescu, publicate în antologia chineză “Poezia lumii”

0
310

aforismMai multe aforisme lirice semnate de scriitorul Valeriu Butulescu au apărut în antologia “Poezia lumii”, editată în China, cartea reunind creaţiile artistice a 211 autori din 93 de ţări ale lumii şi reflectând valoarea acestui autor român ale cărui aforisme au fost deja traduse în 50 de limbi.

“La drept vorbind, eu mă socotesc dramaturg. Recent am fost premiat, şi încă peste hotare, ca… prozator. Iar selectarea mea, ca poet, în această antologie publicată în China, mă onorează. Pentru că eu, în urmă cu patru decenii, am debutat cu poezie. Escaladarea, literară desigur, a Marelui Zid, este un vis al meu mai vechi. Fabulosul oriental, civilizaţia multimilenară a Chinei, prima putere economică a lumii, dar şi o cultură pe măsură, toate acestea m-au fascinat şi m-au atras permanent. Sper să-mi apară în curând un volum individual de aforisme în această ţară, care reprezintă un adevărat leagăn de spiritualitate şi înţelepciun”, a declarat Valeriu Butulescu.

Antologia “Poezia lumii” a apărut Editura “The Earth Culture Press” din Chongqing, Districtul Jiangbei. Cartea se constituie ca o “panoramă cuprinzătoare” a literaturii lirice mondiale şi a fost realizată de către Centrul Internaţional de Cercetare şi Traducere a Poeziei (IPTRC), coordonat de poeta Choi Lai Sheung, din Hong Kong, şi poetul Shi Ying, din Singapore – amândoi nominalizaţi pentru Premiul Nobel, în anii 2006, respectiv 2007. Editorul şef al lucrării este Zhang Zhi iar traducerile au fost asigurate de Zhang Zhizhong.

“Cartea este realizată în condiţii grafice de excepţie, constituindu-se într-o ediţie de lux, o dovadă fiind şi preţul pipărat: 50 euro pentru un exemplar”, a completat Butulescu.

Apreciat de critici ca fiind unul dintre cei mai valoroşi autori contemporani de aforisme, Valeriu Butulescu a publicat până acum peste 50 de volume de teatru, poezie, aforisme, eseuri şi traduceri. Primul său volum de aforisme, “Oaze de nisip”, a apărut în anul 1985, iar în martie 1989 cartea a fost tradusă în limba engleză şi lansată în SUA. De atunci, aforismele semnate de Valeriu Butulescu au fost făcute cunoscute în multe ţări ale lumii, cărţile sale fiind traduse în aproape 50 de limbi, relatează Agerpres.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here