Ai așteptări de la ceilalți? Renunță la ele

0
699

asteptariAşteptări de la ceilalţi.

Cele mai crunte dezamăgiri de care vei avea parte în viaţa vor fi cele cauzate de acele  aşteptări nerealiste. Când te aştepţi ca o situaţie să ducă în mod sigur la un anume rezultat sau o persoană să se comporte într-un anumit fel pentru că aşa ar fi raţional, cel mai probabil vei fi decepţionat.

Învaţă să nu mai ai aşteptări!

Cheia către o viaţă fericită este, aşadar, renunţarea la aşteptări, în special la cele de tipul celor descrise în rândurile următoare.

Nu mai aştepta aprobarea celorlalti

Meriţi să ai viaţa pe care ţi-o doreşti, meriţi să fii fericit şi împlinit şi să îţi atingi obiectivele fără să mai ai aşteptări din partea celor din jur. Însă, pentru a reuşi să îţi găseşti pacea interioară şi să atingi fericirea, este esenţial să nu mai aştepţi aprobarea celor din jur.

Ai încredere că deciziile pe care le iei sunt cele mai bune pentru tine şi evită să aştepţi ca acestea să fie validate de ceilalţi.

Nu mai pretinde respectul pe care tu nu ţi-l oferi ţie

Pentru a câştiga respectul celor din jur, începe prin a arăta respect şi consideraţie fiinţei tale. Eşti o persoană valoroasă care merită să fie iubită şi apreciată…în primul rând de tine însuţi!

Învaţă să fii amabil şi iubitor cu tine însuţi, iar atitudinea celor din jurul tău se va plia după cea pe care o ai tu faţă de tine.

Nu te mai aştepta să fii plăcut de toată lumea

Este imposibil să placi tuturor, iar aceste aşteptări şi nevoi nu vor face decât să îţi provoace multă suferinţă şi dezamăgire. Învaţă să te accepţi aşa cum eşti şi înţelege că, deşi te poţi simţi neînsemnat în ochii unei persoane, există cu siguranţă o alta pentru care eşti nepreţuit.

Fii tu însuţi, iar oamenii care merită să fie în viaţa ta te vor iubi fix aşa cum eşti!

Nu mai încerca să îi “modelezi” pe ceilalţi

Să iubeşti şi să respecţi o fiinţă înseamnă să o accepţi aşa cum este ea, fără a încerca să o schimbi, modelând-o după propriile standarde şi concepţii.

Învaţă să îi descoperi, să îi respecţi şi să îi accepţi pe cei din jur pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce ţi-ar plăcea ţie să fie.

Nu te mai aştepta să îţi fie ”citite” gândurile

Oricât de grozav ar fi să fie altfel, cei din jur nu îţi pot citi gândurile. Aşadar, pentru a obţine ceea ce îţi doreşti, este important să comunici corect. Asumă-ţi riscul de a-ţi exprima nevoile şi dorinţele clar şi răspicat şi nu mai aştepta ca restul lumii să le ghicească.

Sursa: imparte.ro

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here