“Akon luminează Africa”, proiect umanitar pentru un milion de locuinţe

0
252

AkonCântăreţul R&B Akon a lansat un proiect ambiţios în Africa. El vizează furnizarea de electricitate pentru un milion de locuinţe până la sfârşitul acestui an.

Vedeta a realizat deja o echipă împreună cu oficiali ai instituţiilor de caritate şi directori ai corporaţiilor locale pentru campania “Akon luminează Africa”, un proiect ce vizează ca locuinţele de pe întreg continentul să fie echipate cu panouri solare pentru a furniza energie, informează contactmusic.com.

Cântăreţul a realizat un turneu în nouă ţări din Africa, în luna februarie, şi s-a întâlnit cu politicieni de top din statul său natal Senegal, dar şi din Mali, Guineea, Gambia, Gabon şi Burkina Faso, în încercarea de a obţine sprijinul acestora.

Întrebat cum decurge campania, Akon a răspuns: “Incredibil! Primim foarte multe răspunsuri din partea liderilor cu care m-am întâlnit. Trebuie să menţinem ritmul”.

Akon a fost ajutat să obţină sprijinul Guvernului Republicii Guineea de unchiul său, Idrissa Thiam. Acesta ocupă funcţia de ministru al Energiei.

Artistul de origine senegaleză Akon, pe numele său real Aliaune Thiam, în vârstă de 40 de ani, este cântăreţ, compozitor şi producător de hip-hop şi R&B. A început să fie cunoscut după lansarea primului său single, “Locked Up”, de pe albumul de debut “Trouble”. Cel de-al doilea material discografic i-a adus o nominalizare la premiile Grammy, pentru piesa “Smack That”. Akon are la activ 23 de cântece în Billboard Hot 100. El este singurul artist care a ocupat de două ori primul şi al doilea loc, simultan, în acest clasament.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here