Din secretele celui de-al Doilea Război Mondial

0
1958
Cel de-al Doilea Război Mondial a fost un adevărat masacru general: oamenii şi-au pierdut drepturile şi legile sociale, oraşele au fost distruse, instituţiile de artǎ au fost jefuite, iar liderii militari au fost asasinaţi. Faptele de război şi anumite operaţiuni militare au devenit strict secrete. Chiar şi în zilele noastre, multe evenimente marcante din timpul războiului sunt încă învăluite în mister, inclusiv ştirea bombǎ despre un obiect zburător neidentificat. Datorită faptului că aceste obiecte bizare ca nişte mingi de foc apăreau foarte frecvent în acele timpuri, au fost denumite „Foo Fighters” sau „Kraut Fireballs”.

Iată zece dintre cele mai interesante mistere care roiesc în jurul celui de-al doilea Război Mondial:

10. Tancurile Centaur CS IV

al Doilea Război MondialÎn 2008 au fost descoperite două tancuri ruginite la 13 kilometri depărtare de East Wittering, în Anglia. Ulterior au fost identificate drept tancuri Centaur CS IV. Acestea fuseseră iniţial folosite ca maşinării de război dotate cu mortiere de 95 mm (cu un arsenal de 51 de muniţii).

Este considerată singura versiune de tanc Centaur folosit de Armata Regală Marinǎ în timpul conflictului. Cele 114 de tancuri CS IV produse în total erau special construite cu şenile plutitoare, motoare rezistente la apă şi caroserie antiglonţ. Istoricii sunt de părere că cele două tancuri descoperite făceau parte dintr-un contingent militar masiv de 80 de tancuri trimise în ajutorul Franţei în ziua D (începutul atacului), dar care s-au scufundat în condiţii misterioase. Descoperirea i-a dezorientat pe cercetători, determinându-i să declare că au fost patru tancuri Centaur CS IV care au rezistat asaltului.

9. Groapa comună din Malbork

groapa comunaMalbork este un oraş din nordul Poloniei, dar în timpul celui de al doilea Război Mondial făcea parte din Prusia vest germanică. În ultimii zeci de ani, au fost deshumate numeroase morminte comune. În ianuarie 2009, nişte constructori au descoperit peste 1800 de cadavre şi rămăşiţe umane, care în mod cert au fost victimele unui masacru. Leşurile fusesera îngropate fără haine. Unele prezentau urme de împuşcături în cap. Specialiştii care au studiat zona cu pricina considera că rămăşiţele aparţin locuitorilor germani din Malbork, victime al atacului rusesc din 1945. Bătăliile au fost violente, de vreme ce ruşii îi violau şi omorau pe toţi cetăţenii nemţi întâlniţi în calea lor.

8. Colecţia de artă a lui Adolf Hitler

colectieMulte muzee internaţionale, printre care muzeul Deutsches Historisches, muzeul Märkisches şi muzeul de istorie din Berlin susţin că ar avea în galeria lor globul pământesc original care i-a aparţinut lui Adolf  Hitler. Însă istoricii germani susţin că acesta nu este nicăieri de găsit. Globul original al lui Hitler a fost unul din cele două ediţii speciale produse în Berlin în 1930. Era de mărimea unui Volkswagen şi mult mai scump. Piedestalul era confecţionat din lemn; suporţii din lemn de mobila obişnuit, fiind creat pentru Adolf Hitler. Un alt mister al celui de-al doilea Război Mondial este colecţia de artă a lui Hitler.

El intenţiona să înfiinţeze muzeul Naţional Socialist de artă în oraşul austriac Linz. Insă spre sfârşitul celui de-al doilea Război, nemţii au distrus sute de capodopere de artă.  Unele au fost ascunse, iar altele au fost vândute pe piaţa neagră. Mulţi bogătaşi au cumpărat la licitaţie lucrări de artă şi picturi faimoase, care lipsesc astăzi cu desăvârşire.

7.  Comoara lui Rommel

RammelErwin Rommel a fost probabil un foarte cunoscut Mareşal pe câmpul de lupta în timpul celui de al doilea Război Mondial. În 1944, Trupele Aliate se apropie de Divizia lui Rommel. La ordinele sale, patru scafandri îngroapă şase cutii de oţel pentru muniţii. Se spune că înăuntru se aflau pietre preţioase şi lingouri de aur şi argint. Iniţial s-a crezut că această comoară s-ar afla într-o grota din adâncurile coastei mediteraneene de est a insulei Corsica. În 2007, istoricii şi vânătorii de comori şi-au îndreptat atenţia asupra unei fotografii reprezentând codul scris al locaţiei. Cercetătorii sunt la un pas de descoperirea locului exact al comorii, dar până în preznt nu  există date cu privire la aflarea acesteia.

6. Afacerea Velzer

VelzerAfacerea Velzer a fost un caz de muşamalizare a militanţilor împotriva comunismului şi a colaborării Olandei cu ocupanţii nazişti. Multe întrebări se pun încă pe baza acestui eveniment învăluit în mister, când mulţi activişti şi consilieri împotriva comunismului au fost predaţi şi executaţi de către nemţi. Singurul caz recunocut este cel al activistei anti-comunism, Hannie Schaft; era o olandeză omorâtă cu trei săptămâni înainte ca Olanda să fie eliberată. Şeful poliţiei din Velzen, Olanda şi alţi câţiva ofiţeri de poliţie ar fi colaborat cu naziştii şi unii dintre ei erau membri în Partidul Naţional Social olandez. Poporul îi învinuieşte pe câţiva înalţi demnitari în stat că ar fi luat prizonieri mai mulţi militanţi de aripa stângă şi împotriva comunismului, pe care i-au predat naziştilor, cu promisiunea că societatea olandeză va purta aceeaşi politică ca înaintea războiului. Aşadar Afacerea Velzer marchează un teatru de război important şi misterios.

5. Bătălia din Los Angeles

Los AngelesÎn zilele de 24 şi 25 februarie 1942, în Los Angeles, California au fost observate obiecte zburătoare neidentificate. Cu mai puţin de trei luni înainte, armata Statelor Unite intrase în război cu un puternic raid anti-aerian. Tot atunci a izbucnit războiul şi în Pearl Harbor. În ajun, un submarin japonez I-17 a ieşit la suprafaţă şi a deschis focul asupra unei platforme petroliere de lângă Santa Barbara, rezultând în remobilizarea trupelor armate pe coasta de vest a Americii. În ziua în care pe cer şi-au făcut apariţia obiectele neidentificate,  un camuflaj a fost comandat şi s-au declanşat sirenele raidului aerian.

Brigada 37 a Artileriei de Coastă a început raidul anti-aerian cu obuze de calibru 12,8. Trei civili au fost omorâţi şi multe clădiri distruse. Începuse luptă în Los Angeles. Iniţial s-a presupus că barajul aerian combatant era japonez, sugerându-se ulterior că era doar ceva imaginar creat în spiritul războiului, un balon meteorologic rătăcit, un dirijabil sau o tehnică de război psihologic, puse în scenǎ în beneficiul zonelor industriale de coastă.  Incidentul este un mister total.

4. Moartea lui Subhas Chandra Bose

BoseSubhas Chandra Bose a fost un lider indian al mişcării pentru independenţă. El era convins că tacticile non-violenţa nu ar asigura independenţa Indiei, aşa că a instaurat o rezistenţă violenta. Poziţia sa nu s-a schimbat când a izbucnit războiul în care a văzut o oportunitate de a profita de slăbiciunea Angliei. Aliat cu armata japoneză, Bose a iniţiat multe atacuri împotriva englezilor din India. O parte din istorici şi politicieni susţin cǎ el a fost nazist, alţii consideră că a jucat un rol esenţial în câştigarea independenţei Indiei. Oficial, Bose a murit în accidentul aviatic în drum spre Tokyo, pe 18 august 1945.

Cu toate acestea, trupul lui nu a fost recuperat şi s-au conturat multe teorii că ar fi supravieţuit sau ar fi fost executat sau că ar fi murit în Siberia, ca prizonier al sovieticilor. Alţii cred că vraciul hindus Bhagwanji din Faizabad, lângă Ayodhya şi care a decedat în 1985 era Subhas Chandra Bose în exil. Misterioasa sa moarte ar putea fi totuşi elucidatǎ până în anul 2020, când guvernul britanic va face publice documente secrete.

3. Camera de chihlimbar

chihlimbarUn uriaş mister îl reprezintă dispariţia comorilor din Camera de chihlimbar. Este o somptuoasă sala de aproximativ 1.000 de metri pătraţi; pereţi sunt placaţi cu lambriu de un desing superb din 6 tone de chihlimbar translucid în diverse nuanţe; oglinzi imense încrustate în rame sub formă de frunze de aur, şi patru mozaicuri Florentine luxoase.  Salonul are forma unui amfiteatru; chihlimbarul este bătut cu nestemate; în vitrini este expusă o capodoperă de artă foarte valoroasă din Prusia şi Rusia. Creată pentu Regele Friedrich I al Prusiei, dăruită în 1716 ţarului rus Petru cel Mare, această colecţie a fost etalata în Catherine Palace, lângă St. Petersburg. În 1941, naziştii au bombardat Leningradul şi au furat artefactul, pe care l-au expus la Castelul Königsberg. Totuşi, în aprilie 1945, după ce Germania a capitulat, comoara nu a mai fost găsită nicăieri de atunci.

2. Zborul lui Rudolf Hess

hessUn alt incident învăluit total în mister petrecut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial este zborul lui Rudolf Hess spre Scoţia în 1941. Pe baza acestui eveniment, în Anglia s-au născut multe teorii conspiratoare. A fost figură proeminentă a Germaniei naziste, reprezentându-l pe Adolf Hitler în Partidul Nazist. Cu o zi înainte ca Germania să-i declare război Uniunii Sovietice, Hessl a zburat singur către Scoţia, cu scopul negocierii păcii cu Regatul Unit, dar a fost arestat. A fost judecat la Nuremberg şi condamnat la închisoare pe viaţă la Spandau, în Berlin unde a şi murit în 1987. De ce să fi zburat Hess intenţionat spre Scoţia ca să fie arestat?

Este evident faptul că Rudolf Hess vâna o victorie diplomatică printr-un armistiţiu de pace între al Treilea Reich şi Marea Britanie. Nu există însă dovezi scrise cǎ membrii guvernului britanic ar fi căzut de acord. Nu există nici atestări că oficialii englezi plănuiam să-l atragă pe Hess în capcană. O altă presupunere este că Rudolf Hess făcea un ultim efort să câştige preşedenţia Angliei, atât timp cât razboiul cu Rusia ar fi adus sfârşitul celui de al Treilea Reich. Aşadar, iată unul dintre cele mai impotante şi studiate  secrete ale razboiului.

1.„Foo Fighter” sau „Kraut Fireball” 

fireballTermenul „foo fighter” a fost folosit de piloţii trupelor Aliate aeriene, în cel de-al doilea Război Mondial ca să descrie ciudatele fenomene observate pe cer în timpul operaţiunilor aeriene din Europa şi Pacific. Pentru prima dată în noiembrie 1944, piloţii au văzut deasupra Germaniei nişte obiecte rotunde lunimoase mişcându-se cu repeziciune pe lângă echipajul aerian. Obiectele incandescente şi strălucitoare era roşii, albe sau portocalii. Semănau cu nişte luminiţe şi globuri de foc din pomul de crăciun; aveau dimensiuni cuprinse între 90 de metri, cele mari; 30 de cm, cele mici. „Foo fighter” nu puteau fi dirijate sau doborâte.

Aceste obiecte inexplicabile au devenit prioritare oficialilor militari. Ei le considerau arme secrete nemţeşti. Piloţii nemţi şi cei japonezi, la rândul lor raportaseră aceleaşi lucruri. În timpul războiului, „foo fighter” devenise un termen comun pentru farfuriile zburâtoare. S-au făcut speculaţii şi pe baza influenţei extraterestre, fenomen de neexplicat. Forţele militare superioare nu au fost în stare să facă publice prea multe informaţii cu privire la acest subiect.

Al doilea Război Mondial

 Sursa: http://truththeory.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here