Einstein, despre Experimentul Philadelphia: “Dacă aş fi ştiut la ce va duce descoperirea mea, m-aş fi făcut ceasornicar”

0
3184

de173eldridgepozaÎn 28 octombrie 1943, în portul Philadelphia, nava USS Eldridge a dispărut în întregime, cu tot cu echipajul aflat la bord, pe baza Teoriei Câmpurilor Unificate a lui Albert Einstein. Subiectul a fost unul care a stârnit imaginația adepților teoriilor conspirative, dar și unul aprofundat în mediile academice. S-au scris nenumărate cărți și studii, așa că tema n-a fost ocolită nici de producătorii de la Hollywood, filmele fiind unele cu mare priză la public.

Legenda spune că nava a fost transportată în spaţiu şi timp, iar patru ore mai târziu s-a întors la locul inițial, învăluită într-o ceaţă verzuie. La reapariție, unii dintre marinari ar fi fost în flăcări, unii păreau nebuni sau făcuseră infarct. Alţii erau morţi sau pur și simplu integraţi în structura navei, prinşi în puntea sau în pereţii de oţel. Există şi rapoarte care afirmă că anumiţi membrii ai echipajului ar fi dispărut fără urmă.

Salt  în timp și spațiu

Pentru volatizarea navei în cele patru ore, au existat martori care au afirmat că aceasta ar fost în portul Norfolk. Pe  de altă parte, sunt destule teorii care suţin că nava și echipajul ar fi făcut un salt de 40 de ani, în viitor, şi a ajuns la Montauk, New York. O certitudine este însă că, după Cel de-al Doilea Război Mondial, crucişătorul a fost scos la licitaţie şi cumpărat de o companie grecească. Rebotezat Leonidas, crucisătorul USS Eldridge a fost folosit, până în 1992, că vas de pescuit.

Oficial, nu a existat 

Existenţa unui astfel de experiment a fost iniţial negată vehement de Guvernul american, potrivit variantei oficiale, USS Eldridge nu a fost niciodată în Philadelphia, iar Andrew Furuseth, nava marinei comerciale care ar fi fost martoră, nu s-a întâlnit niciodată cu Eldridge.

În plus, marina americană a subliniat, prin Biroul de Cercetări Navale, că forţele descrise în incident nu corespund legilor cunoscute ale fizicii. Tot Biroul de Cercetări Navale (ONR) susţine şi în ziua de astăzi că Teoria Câmpurilor Unificate nu a fost terminată de Einstein, acesta făcând totuşi parte, cu funcţia de consultant, din ONR în perioada 1943-1944.

Desecretizare Proiectului Rainbow

Proiectul Rainbow, cunoscut ca Experimentul Philadelphia, a fost desecretizat în 1992, dezvăluind o strategie militară elaborată după atacul de la Pearl Harbor, care includea planuri de atac asupra axei Berlin-Roma-Tokyo şi detalii despre construcţia unor arme şi echipamente prototip.

Echipamentul experimental de pe USS Eldridge ar fi constat în patru magneţi puternici, tuburi de amplificare şi circuite modulatorii care ar fi generat masive câmpuri electromagnetice, capabile să ascundă întregul crucişător de undele radio şi de undele luminoase. Mai pe înţeles să facă nava să devină invizibilă, asemeni unui pahar cu apă, dar să nu apară nici pe radarele inamicilor.

Legeda din 1944

Oricum, în 1944, în rândurile soldaţilor Marinei americane, circula deja legenda crucişătorului care a dispărut din portul militar Philadelphia -Pennsylvania şi ar fi apărut în aceeaşi clipă în Norfolk -Virginia, locație aflată la sute de kilometridistanță, dar nimeni nu a făcut, ce puţin nu oficial, cercetări amănunţite.

Abia un deceniu mai târziu, la 13 ianuarie 1955, un cunoscut cercetător al fenomenelor ciudate, pasionat de OZN-uri, este contactat de un presupus supravieţuitor al echipajului care a fost martor la ceea ce el a numit “Experimentele din Philadelphia”.

Sinucidere sau mulamalizare?

Astronomul Morris K. Jessup primeşte 19 scrisori de la un fost soldat care se prezintă drept Carlos Allende şi, ulterior, Carl M. Allen, în care erau prezentate informaţii privind Experimentul Philadelphia, că parte a Proiectului Rainbow. Allende susţinea că fusese membru al echipajului de pe SS Andrew Furuseth, un vas care se află în port în momentul desfăşurării experimentelor privind invizibilitatea navelor în faţă radarelor inamice.

Şirul scrisorilor lui Allende s-a întrerupt brusc, iar Jessup, deşi strânsese suficiente informaţii despre experiment, nu le-a făcut publice. Poliția a concluzionat că acesta s-a sinucis în 1959, aruncându-se de la balconul unui hotel și iar datele strânse de acesta au dispărut.

Einstein şi Tesla, consultaţi

Oficial, experimentele au fost supervizate de fizicianul Franklin Reno, dar, conform unor surse, Albert Einstein şi Nikola Tesla ar fi fost consultaţi. De altfel, publicase deja într-o revista ştiinţifică germană Teoria câmpului unificat pentru gravitaţie şi electricitate, într-o formă incompletă. Cu toate că Einstein nu a mai revenit asupra teoriei, el i-ar fi scris lui Bertrand Russell, matematician și filosof, că a teminat cercetărilă teorie, dar omenirea nu era pregătită pentru ea.

Din punct de vedere stiinţific, invizibilitatea optică este posibilă prin folosirea unui câmp electromagnetic intens, care ar crea un efect de miraj prin refractarea luminii. În plus, invizibilitatea pe radar a fost dovedită deja demonstrată odată cu lansarea avioanelor de lupta de tip Stealth.

Cu toate că efectuarea unui experiment militar este atestată în dosarele declasificate, nu există nicio sursă oficială care să susţină legenda Experimentul ui Philadelphia. Acel soldat care ar fi scris scrisorile, Carl Allen, a fost diagnosticat cu tulburări psihice, iar mărturiile multora dintre participanţii la experiment sunt considerate false. Există destule voci de notorietate din lumea științifică ce au catalogat așa numitul Experiment Philadelphia drept una dintre cele mai mari farse din istorie.

Tesla, un “savant nebun”?

Modul în care a murit savantul sârb Nikola Tesla a alimentat și mai mult convingerile celor care consideră că ofialii americani ascund adevărul. Tesla s-ar fi retras oficial din proiect înainte de presupusul Experiment Philadelphia, fiind convins că descoperirile sale vor fi folosite în detrimentul umanităţii şi nu în folosul oemenirii, aşa cum își dorea. Conform unor teorii, tocmai această decizie de a se retrage i-ar fi fost fatală savantului, ulterior fiind scos din sfera oamenilor de ştiinţă și catalogat drept nebun.

La numai două luni distanță de presupusa lui hotărâre, este găsit mort în camera hotelului în care locuia, iar toată arhiva sa de studii, note şi schiţe, a fost ridicată de agenții FBI şi păstrată, chiar și în  ziua de astăzi, la secret. 

În context, la fel de bizară pare a fi şi declaraţia lui Albert Einstein, care într-un interviu acordat unei publicaţii americane a declarat: „Dacă aş fi ştiut la ce va duce descoperirea mea, m-aş fi făcut ceasornicar”. Mai mult, el şi-ar fi distrus intenționat o parte dintre cercetările  făcute, pe motiv că omenirea nu este capabilă încă să dispună de ele. 

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here