Albinele şi dragostea lor pentru Dumnezeu. Uimitoarele icoane “brodate” cu ceară | FOTO

0
727

bees christCălugării de la o mănăstire din Kapandriti, Grecia, au fost martorii unei minuni atunci când pentru prima dată, dintr-un stup a fost scoasă o icoană brodată în întregime cu ceară de albine, cu excepţia chipului Mântuitorului. De atunci minunea se repetă, în fiecare an.

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]

[fblike url=”http://bit.ly/16n9yoo” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]Potrivit blogului lui John Sanidopoulos, în urmă cu mai mulţi ani, un apicultor credincios, pe nume Isidor Ţiminis, a pus într-unul dintre stupii săi o icoană ce prezenta scena răstignirii lui Iisus Hristos. La scultă vreme, a constat că albinele au arătat respect şi evlavie faţă chipul şi trupul Domnului, relatează Blogul Sfântul Munte Athos.

bees panagia

De atunci, în fiecare primăvară apicultorul pune în stupi icoane cu Mântuitorul, cu Maica Domnului sau cu sfinţi, iar minunea se repetă.

Mai mult, el a pus şi o statuetă cu dealul Golgotei cu cele trei cruci şi a constat că albinele au acoperit cu ceară totul, dar au lăsat să se vadă clar crucea lui Isus şi cea a tâlharului din dreapta Sa. Crucea tâlharului din stânga a fost îngropată complet în ceară.

bees crucifixion2

bees stephen

bees crucifixion

Din nota introductivă a cărţii „Dragostea sfinţilor pentru animale şi dragostea animalelor pentru sfinţi”, Monahul Simon, needitată în limba română.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here