Tinerii, învăţaţi să spună NU primului miraj

0
91
În sala de ședinţe a Protopopiatului Ortodox Zalău a avut loc sesiunea de informare şi instruire pentru Dezvoltarea capacităţii şi abilităţilor profesionale în consilierea adicţiilor pentru persoane care lucrează sau vin în contact direct cu tinerii.

dependenta de alcoolCursul, care s-a desfăşurat pe durata a două zile, a fost susţinut de specialişti din cadrul Centrului Sf. Dimitrie Basarabov Cluj-Napoca şi Asociaţia Filantropia Oradea. El a tratat teme legate de cauzalitatea alcoolismului, abuzul de alcool; strategii de evitare a consumului, dependenţă, evoluţia dependenţei de alcool; pierderea controlului, jocurile de noroc, tehnici de consiliere, metodologie, instrumente de lucru etc.

Acest curs este parte a proiectului intitulat JUCĂTORII SPUN NU MIRAJULUI PRIMULUI CONSUM!

El este derulat de Asociaţia Filantropia Porolissum, prin Centrul de Consiliere Sf. Nicolae, în parteneriat cu Episcopia Sălajului, CJRAE, DGASPC, Inspectoratul Şcolar Sălaj, CJAP, CPECA, Liceul Ortodox Sf. Nicolae Zalău, Liceul Alesandru Papiu Ilarian Zalău, Liceul Ion Agârbiceanu Jibou, Colegiul Naţional Simion Bărnuţiu din Şimleul Silvaniei. Cursul este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, prin Direcţia de Tineret şi Sport Sălaj.

Obiectivul general al acestui proiect este prevenirea şi reducerea consumului de alcool şi etnobotanice.

Deasemenea se incearca reducerea dependenţei faţă de jocurile de noroc în rândul tinerilor cu vârste între 14-26 de ani din cadrul unităţilor de învăţământ. Sunt vizati si tinerii din cadrul centrelor de plasament din oraşele judeţului. Se doreste crearea unei reţele locale de specialişti care să ofere servicii şi activităţi specifice tinerilor „victime” ale consumului de alcool şi etnobotanice şi tinerilor care practică abuziv jocurile de noroc. Deasemenea se va crea unui grup de suport pentru tinerii dependenţi de jocurile de noroc.

În cadrul aceluiaşi proiect vor avea loc, în perioada următoare, activităţi de informare şi prevenţie vizavi de comportamentele generatoare de deprinderi adictive în cadrul unor manifestări culturale şi sportive desfăşurate în liceele partenere şi centre DGASPC implicate în proiect.

Sursa: salajeanul.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here