“O istorie sinceră a viorii” la Castelul din Carei

0
103
Alex Grigoraş concertCastelul din Carei

Marţi, 26 noiembrie 2013, de la ora 18.00, Direcţia pentru Cultură şi Sport a Primăriei Municipiului Carei prezintă un eveniment inedit la Castelul Károlyi. Violonistul Alex Grigoraş şi pianista Simina Flavia Iepure vor fi amfitrionii iubitorilor de muzică într-un concert mai puţin obişnuit, în care muzica va fi însoţită de prezentări ale compozitorilor şi pieselor programate, într-un stil deschis, relaxat şi adesea plin de umor.

“O istorie sinceră a viorii”

Seara de muzică de la Castel se intitulează “O istorie sinceră a viorii”; va purta auditorii prin muzica de mare virtuozitate dedicată instrumentului, de la era preclasică la cea modernă. Veţi putea asculta lucrări de Bach, Mozart, Paganini, Brahms, Monti, Porumbescu, Ysaye, Kreisler, Massenet şi Bartok.

Despre Alex Grigoraş si Simina Flavia Iepure

Alex Grigoraş s-a născut în 1977 la Botoşani. A absolvit Liceul de Artă “Ştefan Luchian” din oraşul natal şi Conservatorul “George Enescu” din Iaşi. Timp de doi ani a beneficiat de o bursă a Academiei Internaţionale Bach din Stuttgart; a studiat la Heidelberg şi Mannheim, fiind membru al orchestrei conduse de Dr. Halmuth Rilling. A făcut parte din orchestra mondială Jeunesses Musicales în 1998 şi 2000. În 2003 a devenit fondatorul şi concertmaestrul Cameratei “Virtuosi”, cu care în 2005 a obţinut Premiul I şi Medalia de Aur a Clubului UNESCO Pireu la un important concurs internaţional desfăşurat la Atena. De curând s-a stabilit în Satu Mare şi concertul de la Carei marchează un nou început în cariera sa artistică.

Simina Flavia Iepure are 24 de ani. A absolvit Liceul “Sigismund Toduţă” şi Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, aceasta din urmă în 2012. S-a născut la Satu Mare. S-a făcut remarcată în special în muzica de cameră, dar şi cafe-concert, având deja o experienţă respectabilă în calitate de parteneră în formule de duo sau trio.

Sursa: tion.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here