Alex Robciuc: O „evadare” în natură la 5 dimineața (Galerie Foto)

0
593

Drumețiile în natură și explorarea ei ne inspiră pe foarte mulți dintre noi. Prin drumeție, omul este mai aproape de natură, de realitatea a tot ceea ce ne înconjoară, de frumusețile nescrise ale naturii într-un cuvânt. Pentru unele persoane, captarea unor imagini mirifice din natură se află pe lista pasiunilor.

natura1Unele voci sunt de părere că pentru a atinge măreția și frumusețea e suficient să poposim în natură și să ne lăsăm captivați de măreția și beatitudinea peisajelor.

Unul dintre iubitorii de peisaje naturale este și fotograful Alex Robciuc, care a realizat o drumeție prin munții din Transilvania și a surprins realitatea în imagini.

“În timpul călătoriilor mele prin Maramureș: m-am trezit la 5 dimineața și am surprins câteva imagini grăitoare; am folosit lumina dimineţii sau a serii pentru a obține un efect dramatic. Reţeta perfectă pentru a-mi transpune senzaţiile într-o fotografie simplă a fost să mă trezesc  la cinci dimineaţă şi să caut un punct de observaţie, să aştept lumina perfectă şi să găsesc un element deosebit în peisaj”, explică fotograful Alex pentru  site-ul http://www.boredpanda.com.

natura2Motive pentru a vizita Munții Transilvaniei

Regiune cu o istorie bogată, cu obiective turistice importante, ținutul Transilvaniei sau Ardealul este situat în interiorul arcului Carpatic. Transilvania își are orgininea în expresia latină Trans Silva, care semnifică țara de dincolo de păduri; denumirea este în strânsă relație cu pădurile care acoperă munții din împrejurimi. Este una dintre provinciile României medievale și un leagăn de formare al poporului român și a limbii române.

Un important lanț muntos din Transilvania sunt Munții Apuseni, numiți de specialiști o importantă parte a Carpaților Occidentali. În extremitatea estică a Carpaților Meridionali, masivele Bucegi, Piatra Craiului, Leaota reprezintă o unitate teritorială bine definită din punct de vedere geografic.

natura3Centrul drumețiilor montane, Munții Bucegi sunt destul de înalți, spectaculoși, datorită pereților abrupți și a pârtiilor acoperite de păduri.

Oferind ochiului obișnuit o priveliște uimitoare, Bucegii se împletesc cu stațiunile montane precum Valea Prahovei,  Sinaia, Poiana Țapului, Bușteni, Predeal; de aici pornesc și cele mai accesibile rute montane, drumuri, telecabina și potecile.

bucegiOdată ajunși în vârf, putem admira un platou renumit datorită unor stânci, cum sunt Sfinxul și Babele, aceste creații ale naturii și atracții turistice, deopotrivă.

La 2210 m altitudine, Sfinxul atrage prin aspectul său omenesc și creează o imagine de vis: o față proporționată, buze severe, bărbie voluntară. Urmează apoi grupul de stânci, cunoscute sub numele de „Babele”, o altă atracție turistică a zonei.

natura5Pentru cei pasionați de călătorii montane, Bucegi oferă unele dintre cele mai  fascinante locuri de alpinism din România, în timp ce iarna, stațiunile din Valea Prahovei sunt paradisul schiorilor și iubitorilor de snowboard.

 

 

 

natura6

natura7

natura8

natura9

natura10

natura11

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here