Alexander Semenov: gingășie, frumusețe, culoare – Galerie Foto

0
245

De regulă, atunci când merg la mare, oamenii au tendința de a se îndepărta de orice creatură, care pare a fi puțin ciudată.

Dar, Alexander Semenov, biolog marin rus și fotograf subacvatic, a reușit să surprindă câteva imagini extraordinare, în care este reliefată gingășia și frumusețea acestor creaturi subacvatice.

stea1

stea2

stea3

În prezent, în cadrul unei expediții, Alexander conduce o echipă de oameni de știință, care de trei ani de zile sunt preocupați de explorarea apelor adânci, din întreaga lume.

Potrivit http://www.boredpanda.com/, nu este vorba de peşti sau corali, ci despre meduze, acele creaturi gelatinoase, de care lumea fuge scârbită atunci când le vede în apa mării.

Dar, dacă aruncați un ochi peste fotografiile de mai jos, o să vă convingeți că acestea prezintă o latură frumoasă și delicată a realității subacvatice.

stea4

stea5

stea6

Pentru a obține aceste imagini, biologul a explorat apele adânci de pe pământ timp de trei ani de zile.

stea7

stea8

stea9

Scopul expediției Aqualis a fost identificarea acestor animale care trăiesc ascunse, undeva pe fundul mărilor și oceanelor: “nu poți studia aceste entități în laboratoare sau într-un acvariu, deoarece corpurile lor pot cădea în afară”, explică un membru al echipei Aquatilis.

stea10

stea11

stea12

Echipa folosește echipamente inovatoare pentru aceste experimente; s-a utilizat așadar un robot, care a ajutat la capturarea meduzelor.

stea13Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here