Alexandru Tomescu va folosi vioara Stradivarius Elder-Voicu până în 2018

0
85

Alexandru Tomescu, cel mai apreciat violonist român al momentului, a câștigat pentru a doua oară dreptul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, urmând să o folosească până în 2018.

Alexandru TomescuArtistul a susținut luni dimineața concursul organizat de Ministerul Culturii și Filarmonica “George Enescu” în vederea obținerii viorii pentru următorii cinci ani, anunță Quartz Media Production, într-un comunicat transmis, marți, AGERPRES.

Repertoriul de concurs a cuprins patru concerte (Sibelius, Mozart, Mendelssohn), cinci sonate (Enescu și Bach) și cinci Capricii (Paganini), suficiente lucrări pentru a putea susține timp de o săptămână câte un concert în fiecare zi, de fiecare dată cu un program diferit.

Din juriu au făcut parte: Nicolae Licareț — director artistic al Filarmonicii ‘George Enescu’, Christian Badea — dirijor și violoniștii Daniel Podlovschi și Varujan Cozighian.

“Este un moment extraordinar — mă bucur din toată inima că în următorii cinci ani voi putea duce mai departe proiectele mele muzicale împreună cu acest instrument de excepție”, a declarat violonistul.

Alexandru Tomescu s-a angajat ca “după cele trei mari integrale pentru vioară solo — Paganini, Ysa˙e și Bach”, să meargă mai departe, propunând publicului alegeri de repertoriu și mai îndrăznețe.

“Vioara Stradivarius își va păstra rolul său social, acțiunile caritabile în care sunt implicat se vor dezvolta mai departe, alături de partenerii de la Hope and Homes for Children România. Ce bucurie poate fi mai mare decât aceea de a ști că prin intermediul muzicii, poți sensibiliza oamenii și poți schimba în bine viețile multora dintre cei aflați în nevoie. Pentru mine este cea mai importantă răsplată, cea care-mi dă de fiecare dată energie pentru a merge mai departe”, a spus artistul.

Alexandru Tomescu se va afla marți, 26 noiembrie, de la ora 19,00 pe scena Ateneului Român alături de colegii săi din Cvartetul Ad Libitum: Șerban Mereuță, Bogdan Bișoc și Filip Papa.

Recitalul va fi unul special, marcând 25 de ani de existență a cvartetului, violonistul considerând “că este ocazia perfectă pentru a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, prima dată după recâștigarea ei”, se mai arată în comunicatul Quartz Media Production.

Sursa: AGERPRES

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here